Uiterst links en rechts twee hedendaagse interpretaties van het Y2K-stijltje, in het midden Y2K-icoon Britney Spears te zien in een Juicy Couture tracksuit.
Volledig scherm
Uiterst links en rechts twee hedendaagse interpretaties van het Y2K-stijltje, in het midden Y2K-icoon Britney Spears te zien in een Juicy Couture tracksuit. © Instagram @teganameliabarker - @2000sanxiety - @aimebbyyy

Nillies fashion is helemaal terug. Moderedacteur en trendwatcher leggen uit hoe dat komt: “We willen weer terug naar alles wat bling bling was”

De modewereld wordt momenteel gedomineerd door nostalgie. Het tijdperk waar volop uit geput wordt? De millenniumwisseling, beter gekend als ‘Y2K’. Velours trainingspakken (met diamantjes op het achterste), lage broeken (met zichtbare string)gekleurde zonnebrillen (inclusief opzichtige merknaam aan de zijkant), ... Trends waar we zo’n tien jaar geleden nog van gruwden, worden momenteel gretig gerecycleerd. Trendwatcher Herman Konings en onze moderedacteur David Devriendt leggen uit hoe dat komt. “Er is een verschuiving in ons limbisch systeem.”

 1. Plooirokjes, witte sokken en poloshirts: Vogue roept 'tenniscore' uit tot de nieuwste modetrend

  Plooirok­jes, witte sokken en poloshirts: Vogue roept 'tenniscore' uit tot de nieuwste modetrend

  Hadden we de voorbije maanden enthousiast de joggingbroek omarmd, duikt er nu een nieuwe sportieve modetrend op. Eentje die gepaard gaat met plooirokken, skorts, hoge witte sokken en poloshirts. Jawel: tenniskledij eist momenteel alle aandacht op. En de timing kan niet beter zijn. Want Wimbledon, het meest prestigieuze en oudste tennistoernooi ter wereld, is deze week gestart. Game, set, match!
 2. Waar is een stoelgangtransplantatie goed voor? Experten geven advies: “Waag je zeker niet aan DIY-gedoe”
  PREMIUM

  Waar is een stoelgang­trans­plan­ta­tie goed voor? Experten geven advies: “Waag je zeker niet aan DIY-ge­doe”

  Steeds meer aandoeningen lijken beïnvloed te worden door de samenstelling van onze darmflora. Stoelgangtransplantatie – waarbij er uitwerpselen van een gezonde donor naar de darmen van een zieke ontvanger worden getransplanteerd – lijkt daardoor niet langer van de pot gerukt als behandelmethode voor allerlei kwalen. Professor maag- en darmziekten Danny De Looze en biomedisch onderzoeker Hannelore Hamerlinck leggen uit hoe het werkt. Wat mag je verwachten van de behandeling en wat mag je zeker niet doen?
 1. Wie deze zomer trendy wil zijn, kleedt zich als een ‘coconut girl’ (en haalt inspiratie uit jeugdreeks ‘Spring’)

  Wie deze zomer trendy wil zijn, kleedt zich als een ‘coconut girl’ (en haalt inspiratie uit jeugdreeks ‘Spring’)

  Herinner je je nog de kleurrijke haltertops, tropische bloemenprints en speelse haaraccessoires die we bij sterren in de nillies zagen? Wel, dat is ondertussen zo’n twintig jaar geleden en in Het Rijk Der Trends betekent dat dat het tijd is om te recycleren. De zogenaamde ‘coconut girl’-stijl is nu een hit op het internet en doet snakken naar de zomer. Tijd om de surf chick in jezelf los te laten.
 2. Dé hit van het moment op Instagram en goedgekeurd door Oprah: deze multifunctionele pan wordt ‘Le Creuset voor millennials’ genoemd

  Dé hit van het moment op Instagram en goedge­keurd door Oprah: deze multifunc­ti­o­ne­le pan wordt ‘Le Creuset voor millenni­als’ genoemd

  Oprah Winfrey noemt het de ‘keukentovenaar’. Het merk zelf vergelijkt zich liever met Le Creuset, ‘maar dan voor millennials’. Deze befaamde pan geraakte al meer dan tien keer uitverkocht en in totaal plaatsten zo’n 50.000 mensen zich op een wachtlijst om hem te kunnen bemachtigen. Naast ontzettend Instagramwaardig zou de Always Pan van Our Place ook heel praktisch zijn. In totaal vervangt ie namelijk acht verschillende keukenpotten. Een terechte hype of overrated? Wij sommen alles op dat je moet weten over deze pan.