Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Nieuwe reclame levert positieve reacties op: “Voor het eerst zien we een vrouw die opgelucht is na een negatieve zwangerschapstest”

Een gat in de lucht springen bij een positieve zwangerschapstest is het stereotiepe beeld dat nog altijd leeft in onze maatschappij. Al zijn er ook heel wat andere situaties die de nodige aandacht verdienen. Fabrikant Clearblue gaf hierin het voorbeeld en draaide de rollen om met een advertentie waarin een jonge vrouw net heel blij is met een negatieve test. “Een doorbraak”, klinkt het op sociale media.

 1. HOROSCOOP. Grote rekeningen voor Weegschaal en snel herstel voor Steenbok: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Grote rekeningen voor Weegschaal en snel herstel voor Steenbok: astrologe Esther voorspelt je week

  Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijk voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Planeet Jupiter aan je zijde zorgt voor een positieve vibe in je relatie en sociale contacten, Stier.”
 2. Geen sciencefiction: onderzoekers ontwerpen kunstbaarmoeder voor prematuurtjes

  Geen sciencefic­ti­on: onderzoe­kers ontwerpen kunstbaar­moe­der voor prematuur­tjes

  Elk jaar worden zo’n 15.000 baby’s te vroeg geboren in ons land. Dat zijn 700 klassen vol kinderen die vanaf het begin moeten vechten voor hun plek op deze wereld. Onderzoekers werken daarom aan een ‘kunstbaarmoeder’, een soort couveuse 2.0 die de overlevingskansen en levenskwaliteit van extreem vroeggeboren baby’s moet vergroten. “Binnen acht jaar willen we de eerste extreem vroeggeboren baby’s helpen.”
 1. “‘Heb jij nog een kinderwens?’, vroeg mijn gynaecoloog me”: 1 op de 10 vrouwen heeft PCOS, maar wat is het?
  PREMIUM

  “‘Heb jij nog een kinderwens?’, vroeg mijn gynaeco­loog me”: 1 op de 10 vrouwen heeft PCOS, maar wat is het?

  “Ik zie me nog liggen op de onderzoekstafel, met mijn benen in de metalen beugels en onverwachtse tranen die in mijn ooghoeken prikten.” Een jaar geleden kreeg redactrice Liesbeth (30) de diagnose PCOS. Hoewel de aandoening minstens een op de tien vrouwen treft en een belangrijke oorzaak is van vruchtbaarheidsproblemen, is er maar weinig over bekend. Om klaarheid te scheppen, stelt ze gerichte vragen aan fertiliteitsexpert Guy Verhulst, en met experte Myriam Koning bespreekt ze hoe je met je voeding PCOS onder controle krijgt.