‘Het traagste dieet ter wereld’ is een idee van Nederlands voedingsmerk No Fairytales. Maar werkt het echt? Hoofddiëtist Michaël Sels (rechts) van het UZA reageert.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Het traagste dieet ter wereld’ is een idee van Nederlands voedingsmerk No Fairytales. Maar werkt het echt? Hoofddiëtist Michaël Sels (rechts) van het UZA reageert. © Getty Images / UZA

Nieuw ‘dieet’ belooft levenslang resultaat. Diëtist: “Grote kans dat je hierdoor minder van die pizza eet”

Zelfs het kleinste kind kan de formule van ‘het traagste dieet ter wereld’ volgen: elke maaltijd eet je een hap mínder van iets ongezonds en een hap méér van iets gezonds. Heeft zo’n simpele techniek echt effect? Diëtist Michaël Sels gelooft erin, op voorwaarde dat je met zijn extra advies deze valkuilen vermijdt. “Om het dieet echt te doen slagen, moet je wel nog wat kleine tweaks toevoegen.”

 1. “Je mag enkel rood vlees eten.” Het ‘leeuwendieet’ is erg populair, diëtist legt uit hoe (on)gezond het is
  PREMIUM

  “Je mag enkel rood vlees eten.” Het ‘leeuwendi­eet’ is erg populair, diëtist legt uit hoe (on)gezond het is

  Worst als ontbijt of een rauwe lever als vieruurtje? Het ‘leeuwendieet’ is ontzettend populair op sociale media. Aanhangers zijn lyrisch: ze zouden tientallen kilo’s verliezen, beter slapen en geen last meer hebben van allergieën en huidaandoeningen. Hoe gezond is dat echt, alleen maar vlees eten? Diëtiste Sanne Mouha reageert. “Je verliest kilo’s, ja, maar dat zijn nutteloze kilo’s.”
 2. Terreur op de werkvloer? Zo ga je om met pestgedrag van collega's of je baas. “Ik werkte 16 uur per dag”
  PREMIUM

  Terreur op de werkvloer? Zo ga je om met pestgedrag van collega's of je baas. “Ik werkte 16 uur per dag”

  Het klinkt haast te kinderachtig om waar te zijn en toch gebeurt het dagelijks: pesten op het werk. Zo werd Rita Gielen (59) het slachtoffer van pestgedrag door haar eigen directie. “Het kwam zo ver dat ik in de tuin onder een boom stond met een touw in mijn handen”, getuigt ze. Professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis geeft raad over hoe je als slachtoffer én ledinggevende kan ingrijpen. “Blijf niet zitten met je twijfels.”
 3. Oude platen, de beste ijsjes van België en Napolitaanse pizza: 8 topadresjes van StuBru-presentator Stijn Van De Voorde

  Oude platen, de beste ijsjes van België en Napolitaan­se pizza: 8 topadres­jes van Stu­Bru-presenta­tor Stijn Van De Voorde

  Of het nu met podcasts of voor theater is, muziek blijft de rode draad in het leven van StuBru-presentator Stijn Van de Voorde (45). Momenteel is hij op tour met zijn show For Those About to Rock More, waarin hij vrouwen in de muziekwereld eert. Aan ons tipt hij zijn favoriete lokale adresjes én zijn lievelingsplek in het buitenland. En ook daar zit muziek in.