Van links naar rechts: influencer Chainky, Rihanna, koningin Máxima en koning Willem-Alexander.
Volledig scherm
Van links naar rechts: influencer Chainky, Rihanna, koningin Máxima en koning Willem-Alexander. © Instagram / Reporters / DPA

Net als je oma of koningin Máxima: ouderwetse loafers zijn weer hip

Wat hebben koningin Máxima, Rihanna en actrice Katie Holmes gemeenschappelijk? Ze zijn volledig mee met de nieuwste schoenentrend: grote, stevige loafers. Ze doen misschien denken aan de favoriete schoenen van je oma uit de jaren stillekes, maar zijn dus helemaal terug. En als je kijkt naar de manier waarop fashionista’s ze nu dragen, zien ze er zelfs verrassend chic uit. 

  1. Ibe Rossel (22) wil klassieke literatuur weer hip maken. 
“Jane Austen leert je flirten”

    Ibe Rossel (22) wil klassieke literatuur weer hip maken. “Jane Austen leert je flirten”

    Nog maar net 22 is ze, Ibe Rossel. Sinds haar tiende blogt ze, nu rondt ze haar studies literatuur af met een boekdeal. Een kind van Generation Z dat een boek publiceert? Jawel. En dan nog eentje dat klassieke literatuur weer hip wil maken. Met ‘Shakespeare kent me beter dan mijn lief’ bewijst Ibe dat die oude verhalen perfect hun plaats hebben in het nu. Robinson Crusoe leert je dat seks op de eerste date een no-go is, Jane Austen leert je flirten. “Jongeren lezen niet meer? Bij elke jongen die ik date, stijgt literatuur meteen op z’n prioriteitenlijstje.”