Anouk Matton
Volledig scherm
PREMIUM
Anouk Matton © VTM

Neemt angst je leven (soms) over? Met deze simpele oefening herprogrammeer je je hersenen

“Ik kon niet weg, ik kreeg geen adem meer. Ik dacht echt dat ik ging sterven.” Realityster Anouk Matton heeft last van paniekaanvallen. Een angststoornis heet dat en die kan, zoals bij Anouk, zomaar de kop op steken. Houden angsten, groot of klein, jou ook tegen? We strikten de Amerikaanse psychiater, neurowetenschapper en New York Times-bestseller Judson Brewer. Hij weet na twintig jaar onderzoek hoe je angst in drie stappen overwint. “Je kan je hersenen herprogrammeren.”

 1. Onderzoekers ontdekken 3 verrassende factoren die nóg slechter zijn voor je levensduur dan roken

  Onderzoe­kers ontdekken 3 verrassen­de factoren die nóg slechter zijn voor je levensduur dan roken

  Iedereen weet dat roken ongezond is. Maar één iets is nog nefaster dan de gewoonte die meer dan 13 soorten kankers veroorzaakt. En dat heeft alles te maken met je mentale gezondheid, blijkt uit een nieuwe studie. Geen wonder dat steeds meer initiatieven daarop inzetten. Zelfs rapper Megan Thee Stallion sprong mee op de kar: zij lanceerde het platform ‘Bad Bitches Have Bad Days Too’.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.