Getty Images/Westend61
Volledig scherm
© Getty Images/Westend61

Na ‘top’ en ‘bottom’ voegt datingapp Grindr ook ‘side’-seks toe. “Eindelijk. Er wordt nog te vaak penetratie verwacht”

Ben je ‘top’ of ‘bottom’? Die vraag stelt LGBTQ+-datingapp Grindr zijn gebruikers — veelal mannen — om ze te linken aan een partner. Maar met ‘side’ komt daar nu een extra categorie bij, voor zij die niet-anale seks verkiezen. “Het is bullshit dat de app nu pas die voorkeur integreert”, zegt podcastmaker Max De Moor. Ook Alexander en Karel vertellen over het taboe dat Grindr nu pas doorbreekt. “Als je als homoseksuele man zegt dat je geen penetratie wil, wordt vaak het contact verbroken.”

 1. Steeds meer jongeren blijven langer maagd. "De focus op het perfecte lichaam speelt zeker een rol”

  Steeds meer jongeren blijven langer maagd. "De focus op het perfecte lichaam speelt zeker een rol”

  In ‘Thuis’ duiken personages Silke en Ilias voor de eerste keer samen in de koffer. De twee zijn (al) 18 jaar oud. De fictie ligt opnieuw dicht bij de werkelijkheid, want cijfers voor Vlaanderen tonen aan dat jongeren op steeds latere leeftijd ontmaagd worden. Een gezonde evolutie of een generatie van preutse pubers? We vroegen aan seksuoloog en psycholoog Michelle Hufkens. “De jeugd is meer bezig met wat ze willen, wanneer ze het willen én met wat goed voelt.”
 2. “Ze ziet me doodgraag. Waarom duwt ze me dan altijd weg?” Jeroen (45) lijdt onder zijn knipperlichtrelatie
  PREMIUM

  “Ze ziet me doodgraag. Waarom duwt ze me dan altijd weg?” Jeroen (45) lijdt onder zijn knipper­licht­re­la­tie

  De relatie van Jeroen (45) en Mireille (46) is er een van ‘aan’ en ‘af’. Nu en dan loopt het mis na een hevige ruzie. “De ene keer vindt ze me te dominant, de andere keer heb ik een te hoog libido.” Daarna laait de passie weer op en zijn ze weer samen. Jeroen wordt er gek van. “Nooit heb ik zoveel liefde gevoeld voor iemand. Mijn hoofd zegt stop, maar mijn hart niet.” Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad aan koppels die tussen hevige liefde en hevige ruzies blijven schipperen.
 1. 16.000 euro voor het hele interieur: zo verbouwde Julie het busje waarmee ze op reis gaat. “Ik mis alleen een bad”
  PREMIUM

  16.000 euro voor het hele interieur: zo verbouwde Julie het busje waarmee ze op reis gaat. “Ik mis alleen een bad”

  “Ik parkeer mijn ‘hotelkamertje’ in de stad en hoef niet in te pakken of uit te checken.” Vlamingen trekken massaal naar het buitenland in omgebouwde busjes. ‘Vanlife’ heet dat, zelfs ex-K3 Josje Huisman is eraan verslingerd. Onderneemster en interieurfanaat Julie Motoi (33) richtte voor zichzelf een compact busje in dat ook voor citytrips kan dienen. Ze deelt details over het bouwproces en haar tips en budget. “Het was echt puzzelen met de ruimte.”