Pexels / Nathalie Samain
Volledig scherm
PREMIUM
© Pexels / Nathalie Samain

Na haar abortus werd Elke (38) gedumpt. “Hoe verwerk ik dat ik mijn kindje verloor uit liefde voor hém?”

Elke (38) raakt zwanger na negen maanden in een relatie met Bert (32). Maar hij voelt niks voor een kind en overtuigt haar om haar zwangerschap te beëindigen. Omdat ze hem niet kwijt wil, stemt ze in. “Vier dagen later – ik was nog aan het nabloeden van zijn kind dat hij weg wou – was hij opnieuw bij zijn ex. Hoe moet ik verwerken dat ik mijn kindje opgaf – uit liefde voor hém?” Onze seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies om zo’n zwaar verlies te verwerken.

 1. "Er zat iets in mij dat ik helemaal niet wilde, túúrlijk was ik zeker." Eveline (31) onderging een abortus

  "Er zat iets in mij dat ik helemaal niet wilde, túúrlijk was ik zeker." Eveline (31) onderging een abortus

  Momenteel betogen duizenden mensen in Amerika voor het recht op abortus, dat na vijftig jaar uit de grondwet dreigt te verdwijnen. Heel wat vrouwen vechten het taboe errond aan en getuigen dat die optie voor hen levensnoodzakelijk is. Dat doet ook de Gentse Eveline (31), die tien jaar geleden een abortus onderging. “Dat was allesbehalve een proces van een-twee-drie, zoals veel mensen het voorstellen. ‘Abortuske hier, abortuske daar’. Neen.”
 2. Pluizig haar door het weer? Haarolie is de oplossing. Beautyredactrice Sophie test 12 dure en goedkope flesjes
  PREMIUM

  Pluizig haar door het weer? Haarolie is de oplossing. Beautyre­dac­tri­ce Sophie test 12 dure en goedkope flesjes

  Hair oiling is een trend op sociale media. Niet zo gek, want de juiste olie levert je een haardos à la Hollywood op: zacht, gezond, pluisvrij en glanzend als een spiegel. Maar welke olie koop je best? En vooral: scoort een haarolie van 9 euro evengoed als eentje van — jawel — 125 euro? Beautyredactrice Sophie test en beoordeelt twaalf verschillende producten. “Als ik voor de rest van mijn leven nog maar één haarproduct zou mogen gebruiken, dan was het dit.”