Nina en haar zoontje / Foto ter illustratie: Karel is een schuilnaam.
Volledig scherm
PREMIUM
Nina en haar zoontje / Foto ter illustratie: Karel is een schuilnaam. © rr/Getty Images

“Na de geboorte van ons kind bleef van onze afspraken niets over.” Nina vond online een zaaddonor, Karel een co-ouder. Advocate belicht de juridische valkuilen

Wie een vurige kinderwens heeft, moet soms noodgedwongen van de geijkte paden afwijken om zijn droom in vervulling te zien gaan. Met behulp van het internet, bijvoorbeeld. Karel* ontmoette via de website One Wish een co-ouder, ook Nina vond online haar spermadonor. Bij Nina verliep alles vlot, Karel kwam na de geboorte van zijn dochter bedrogen uit. Advocate Claudia Van de Velde waarschuwt: “Bezint eer ge begint. Juridisch gezien bevind je je in een grijze zone.”

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Alleenstaande mama Sara Goossens uit Heist brengt kinderboek rond donorpapa’s uit: “Hopelijk helpt ‘Mijn mama en ik’ andere mama’s bij de communicatie met hun kind”
  Heist-Goor

  Alleen­staan­de mama Sara Goossens uit Heist brengt kinderboek rond donorpapa’s uit: “Hopelijk helpt ‘Mijn mama en ik’ andere mama’s bij de communica­tie met hun kind”

  Sara Goossens (34) uit Heist-Goor heeft met ‘Mijn mama en ik’ een kinderboek rond zwanger worden met de hulp van een donor uit. Inspiratie voor de tekst haalde ze uit haar eigen ervaring als alleenstaande moeder, voor de illustraties dienden gezinsfoto’s met zoontje Rein (2,5 jaar) als inspiratiebron.