Nina en haar zoontje / Foto ter illustratie: Karel is een schuilnaam.
Volledig scherm
PREMIUM
Nina en haar zoontje / Foto ter illustratie: Karel is een schuilnaam. © rr/Getty Images

“Na de geboorte van ons kind bleef van onze afspraken niets over.” Nina vond online een zaaddonor, Karel een co-ouder. Advocate belicht de juridische valkuilen

Wie een vurige kinderwens heeft, moet soms noodgedwongen van de geijkte paden afwijken om zijn droom in vervulling te zien gaan. Met behulp van het internet, bijvoorbeeld. Karel* ontmoette via de website One Wish een co-ouder, ook Nina vond online haar spermadonor. Bij Nina verliep alles vlot, Karel kwam na de geboorte van zijn dochter bedrogen uit. Advocate Claudia Van de Velde waarschuwt: “Bezint eer ge begint. Juridisch gezien bevind je je in een grijze zone.”

 1. Alleenstaande mama Sara Goossens uit Heist brengt kinderboek rond donorpapa’s uit: “Hopelijk helpt ‘Mijn mama en ik’ andere mama’s bij de communicatie met hun kind”
  Heist-Goor

  Alleen­staan­de mama Sara Goossens uit Heist brengt kinderboek rond donorpapa’s uit: “Hopelijk helpt ‘Mijn mama en ik’ andere mama’s bij de communica­tie met hun kind”

  Sara Goossens (34) uit Heist-Goor heeft met ‘Mijn mama en ik’ een kinderboek rond zwanger worden met de hulp van een donor uit. Inspiratie voor de tekst haalde ze uit haar eigen ervaring als alleenstaande moeder, voor de illustraties dienden gezinsfoto’s met zoontje Rein (2,5 jaar) als inspiratiebron.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.