Deze foto is gemaakt op de atletiekpiste in Diepenbeek om 7 uur.
Volledig scherm
Deze foto is gemaakt op de atletiekpiste in Diepenbeek om 7 uur. © Nathalie Samain

Na amper 3 jaar trainen, kwalificeerde Mieke (38) zich voor de Olympische Spelen: “Er zit een grote onrust in mij”

Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: Mieke Gorissen (38). Je kan haar gerust een indrukwekkende laatbloeier noemen. Recent plaatste ze zich voor de marathon op de Olympische Spelen in Tokio, terwijl ze nog maar een paar jaar geleden begon met lopen. “Niets doen kan ik niet. Ik heb die uitlaatklep nodig. Lopen is dat voor mij. En sokken breien ontspant me ook.”

 1. Gezonde kooklessen van onze nationale voetbalvrouwen: “Er moet ruimte zijn voor een cheat meal. Bij mij is dat chips”

  Gezonde kooklessen van onze nationale voetbal­vrou­wen: “Er moet ruimte zijn voor een cheat meal. Bij mij is dat chips”

  Wat staat er op het menu van onze Red Flames nu ze zich voorbereiden op het EK in juli? Is gezond al wat de klok slaat of is er nog ruimte voor een cheat meal? Verdedigster Janice Cayman (33) doet uit de doeken wat de pot schaft, nutritionist Gino van de Voetbalbond geeft drie tips waar stervelingen die gezond willen eten, ook iets aan hebben. “Op een rustige dag heeft je lichaam geen koolhydraatbommen nodig.”
 2. Hoe leer je jouw kind sparen en juist omgaan met geld? Geldcoach: “Vertel wat je inkomen is en waar het naartoe gaat”

  Hoe leer je jouw kind sparen en juist omgaan met geld? Geldcoach: “Vertel wat je inkomen is en waar het naartoe gaat”

  Ruim één op de twee Belgen maakt zich zorgen om de stijgende levenskosten en de economische onzekerheid. Tussen hen ook ouders, die zich afvragen hoe ze hun kind de waarde van geld kunnen leren begrijpen in woelige tijden. Door je kroost in je spaarpotje te laten piepen, bijvoorbeeld, zegt geldcoach Eef van Opdorp. Ze geeft samen met GoStudent praktische tips over hoe je kinderen doet sparen en financieel weerbaar maakt, en legt uit hoeveel zakgeld je best geeft.
 3. Q-dj en mama in spe Maureen Vanherberghen: “Ik vraag me af hoe ik dat allemaal ga doen”
  PREMIUM

  Q-dj en mama in spe Maureen Vanherberg­hen: “Ik vraag me af hoe ik dat allemaal ga doen”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: Maureen Vanherberghen. Q-dj en sinds kort ook nieuwe reporter bij ‘Vlaanderen Vakantieland’. Deze zomer verwacht ze haar eerste kindje met presentator Sieg De Doncker (32). “Ik hoop dat ons kindje qua slaapritme meer op Sieg lijkt, die kan altijd slapen. Ik niet.”