Deze foto is gemaakt op de atletiekpiste in Diepenbeek om 7 uur.
Volledig scherm
Deze foto is gemaakt op de atletiekpiste in Diepenbeek om 7 uur. © Nathalie Samain

Na amper 3 jaar trainen, kwalificeerde Mieke (38) zich voor de Olympische Spelen: “Er zit een grote onrust in mij”

Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: Mieke Gorissen (38). Je kan haar gerust een indrukwekkende laatbloeier noemen. Recent plaatste ze zich voor de marathon op de Olympische Spelen in Tokio, terwijl ze nog maar een paar jaar geleden begon met lopen. “Niets doen kan ik niet. Ik heb die uitlaatklep nodig. Lopen is dat voor mij. En sokken breien ontspant me ook.”

 1. Q-dj en mama in spe Maureen Vanherberghen: “Ik vraag me af hoe ik dat allemaal ga doen”
  PREMIUM

  Q-dj en mama in spe Maureen Vanherberg­hen: “Ik vraag me af hoe ik dat allemaal ga doen”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: Maureen Vanherberghen. Q-dj en sinds kort ook nieuwe reporter bij ‘Vlaanderen Vakantieland’. Deze zomer verwacht ze haar eerste kindje met presentator Sieg De Doncker (32). “Ik hoop dat ons kindje qua slaapritme meer op Sieg lijkt, die kan altijd slapen. Ik niet.”
 2. Tatyana Beloy combineert mama zijn met een podcast, eigen zaak, tv-werk en schrijven: “Was nooit bang dat het moederschap mijn carrière zou schaden”
  PREMIUM

  Tatyana Beloy combineert mama zijn met een podcast, eigen zaak, tv-werk en schrijven: “Was nooit bang dat het moeder­schap mijn carrière zou schaden”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer: onderneemster en presentatrice Tatyana Beloy (36). Onlangs startte ze een podcast over het moederschap, ‘Studio Beloy’, én ze schrijft aan een boek. Ondertussen leidt ze Supastar, dat musicalkampen voor kinderen organiseert, en werkt ze voor tv. Gelukkig komt ze thuis tot rust bij haar man Konrad en zoontje Wolf. “Als Wolf slaapt, ben ik met andere dingen bezig. Dat heb ik nodig.”
 3. Wel de relatie, maar niet de seks? Prof: “Aseksuele mensen hebben geen laag libido, maar een volledig gebrek aan interesse”
  PREMIUM

  Wel de relatie, maar niet de seks? Prof: “Aseksuele mensen hebben geen laag libido, maar een volledig gebrek aan interesse”

  Decennia geleden was seks zonder liefde taboe. Vandaag zorgt net het omgekeerde voor opgetrokken wenkbrauwen. Maar wat als seks jou helemaal niets zegt? Steeds vaker staan mensen die geen seksuele drift kennen — ‘they literally don’t give a fuck’ — op de barricade voor erkenning van de minderheidsgroep waartoe zij behoren. Prof Paul Enzlin zet enkele misvattingen over aseksuelen op een rijtje. “Wanneer één van de twee aseksueel is en beide partijen daar vrede mee hebben, kan een seksloze relatie prima werken.” Bij de aseksuele Emma (40) is dat het geval: zij heeft al tien jaar een seksloze relatie. Hier doet zij haar verhaal.