Fisher-Price
Volledig scherm
© Fisher-Price

Na 60 jaar spelen kinderen nog altijd met de ‘ouderwetse’ draaitelefoon. Pedagoog: “Heeft veel troeven”

Geen enkele telefoon is tegenwoordig zo populair als de smartphone. Behalve eentje: de draaitelefoon van Amerikaans speelgoedmerk Fisher-Price. Nadat het kleurrijke ding zestig jaar geleden op de markt verscheen, is het nog altijd razend populair. En maar goed ook, want de draaitelefoon is zeer nuttig voor de ontwikkeling van onze peuters.

 1. Nieuwe en effectieve remedie gevonden tegen cellulitis. Expert: “Zal vooral werken bij jongere, slanke dames”

  Nieuwe en effectieve remedie gevonden tegen cellulitis. Expert: “Zal vooral werken bij jongere, slanke dames”

  Naar schatting hebben meer dan negen op de tien vrouwen er last van, en de meesten vinden dat niet zo leuk. Om de zoveel tijd verschijnt er dan ook een nieuw ‘wondermiddel’ tegen cellulite. Meest recent: een spuitje dat komaf maakt met sinaasappelhuid en je de billen van een cheerleader kan bezorgen. Werkt dat echt? We vroegen het aan dokter en dermatoloog Ilan Karavani.
 2. BeReal is het ‘saaie’ zusje van Instagram: 3 jongeren vertellen waarom ze de app zo geweldig vinden

  BeReal is het ‘saaie’ zusje van Instagram: 3 jongeren vertellen waarom ze de app zo geweldig vinden

  Wat als sociale media eens niet alleen perfect zijn? Het is het credo van het nieuwe socialemediaplatform BeReal. De app, die in de laatste maanden razend populair werd, wil de ‘echtheid’ van het dagelijkse leven in de kijker zetten. Zonder filter, zonder de tijd om na te denken over hoe je eruitziet. Drie jongeren vertellen wat ze er zo leuk aan vinden. “Nu zie ik dat ik niet de enige ben die eens een avondje thuis zit of nog aan het werk is terwijl het buiten mooi weer is.”
 1. “Mijn broer is mama's lieveling.” 7 op de 10 ouders hebben een favoriet kind: pedagoog licht valkuilen toe
  PREMIUM

  “Mijn broer is mama's lieveling.” 7 op de 10 ouders hebben een favoriet kind: pedagoog licht valkuilen toe

  “Vanaf zijn geboorte was hij mama’s oogappel.” Redactrice Kato groeide op in een warm gezin, maar merkte dat de band tussen haar mama en haar kleine broer specialer was. Zeventig procent van de ouders heeft een favoriet kind, maar slechts een tiende komt daar eerlijk voor uit. “Het is eigen aan de mens om een lievelingskind te hebben”, zegt pedagoog Maud De Buck. Ze legt uit waarom, en welk effect een voorkeurskind heeft op de gezinsdynamiek. “Het favorietje zijn is absoluut geen cadeau.”