Mooie mensen krijgen mooiere verlovingsringen

Unsplash
Het is een droom van vele dames: een groot aanzoek met een nog grotere ring. Wat blijkt? De grootte van de steen wordt onbewust bepaald door hoe mooi we zijn, zo toont een nieuw onderzoek aan. 

Mannen zouden hypothetisch gezien meer geld willen uitgeven aan een grotere en duurdere verlovingsring wanneer ze in het huwelijksbootje stappen met een mooie vrouw. Dat toont een onderzoek van de universiteit van Western Oregon aan. Verrassend is dat ook vrouwen een grotere ring willen als ze met een minder aantrekkelijke man 'moeten' trouwen. 

Wanneer we de denkbeeldige partners aan de kant schuiven en kijken naar het zelfbeeld van vrouwen zien, valt er ook iets op. Als de dames zichzelf mooier vinden dan hun toekomstige partner, zijn ze ervan overtuigd dat ze een mooiere ring verdienen. 

De studie analyseerde 590 heteromannen en vrouwen. De meerderheid, 64 percent, had een vaste relatie. Het onderzoek verliep als volgt: de deelnemers kregen een foto te zien van iemand van het andere geslacht, met een paar details over hun hobby's en eigenschappen. Dan werd gevraagd om hen een score op 10 te geven ( 1 helemaal niet aantrekkelijk, 10 het meest aantrekkelijk.)

Financieel succes

Daarnaast kregen ze ook vijf identieke ringen te zien, die verschilden van prijs ( 500 tot 9.000 dollar) en karaat. Mannen kregen vervolgens de opdracht de ring uit te kiezen waarvan zij vonden dat die bij de dames pasten. Vrouwen kregen de omgekeerde vraag. Zij kregen de foto van een man te zien en moesten de ring aanduiden waarbij ze 'ja' zouden zeggen. 

Wat bleek? Mannen willen duurdere ringen kopen voor knappere dames. Volgens het onderzoek een duidelijk teken dat mannen financieel succes nog steeds zien als een verleidingstruc. Omgekeerd bevestigt het ook het idee dat vrouwen een groter inkomen een goede compromis vinden voor een minder knap uiterlijk. 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Niels Vanderhoogen

  @Edmond Dillien, de waarheid als een koe. In Antwerpen is er een hele buurt met dergelijke dames.

 • Edmond Dillien

  Financieel succes IS de grote verleidingstruc, zo simpel is't kijk maar naar de Wag's en ex Missen er is er geen enkele getrouwd met een leefloner. En daarmee beweer ik niet dat er geen loodgieter is met een beeldje van een vrouw maar in dat geval is het echte liefde, bij die anderen was het "my looks go well with your wallet", zij die dit niet zien zijn ziende blind.

 • Baldr VanHoek

  Mooie praatjes duren niet lang

 • Miranda van Sanden

  Wat een kul heb nooit een verlovings ring gehad maar wel een mooi trouwring en daar draaier het toch om trouwen en gelukkig worden of je nu mooi of lelijk bent het gaat om de binnen kant en hoe je bij elkaar past

 • DIRK VAN DESSEL

  Amaai, dan zou ik dus ene ter grote van een kassei moeten krijgen zeker ?