Mr Frank / Evenbeeld / Bas Bogaerts
Volledig scherm
PREMIUM
© Mr Frank / Evenbeeld / Bas Bogaerts

Mooi wonen voor een pak minder geld: zo lossen deze Vlamingen het creatief op. "We pimpen oude IKEA-kasten tot je ze niet meer herkent”

Huizenprijzen vliegen de pan uit. Koop je toch nog een woning, dan heb je vaak voor de inrichting en eventuele renovatiewerken geen groot budget meer. Geen probleem: deze Vlamingen bewijzen dat mooi wonen je geen financiële kater hoeft te bezorgen. Pieter en Nathalie pimpten een tapijtklopperij met afbraakmateriaal. Kimberley creëerde moois met MDF en OSB. Kurt en Leen geven hun woonst pit met tweedehandsmeubels. En Sanne en Jente verkasten naar een kleiner arbeidershuisje. “Eén gouden tip voor een lowbudgetinterieur: gooi niets weg.”

 1. Leder, latex en alles in ’t zwart: na 20 jaar is ‘The Matrix’ terug, en dat zal je kleerkast voelen

  Leder, latex en alles in ’t zwart: na 20 jaar is ‘The Matrix’ terug, en dat zal je kleerkast voelen

  ‘The Matrix’ is een tijdloze filmklassieker die nog lang zal meegaan, maar de outfits van de personages zijn zo mogelijk nog tijdlozer. Al meer dan twintig jaar beïnvloeden ze tal van modeontwerpers en de outfits van de grootste sterren. En sinds het vierde deel uit de scifi-reeks te zien is in de cinemazalen, doet de volledige zwarte look het nog beter. Wij verklappen waarom.
 2. Hoe bepaal ik de huurprijs? En waar koop ik het best? Onze woonexpert geeft advies voor investeringen in studentenkoten
  PREMIUM

  Hoe bepaal ik de huurprijs? En waar koop ik het best? Onze woonexpert geeft advies voor investerin­gen in studenten­ko­ten

  In Gent is er nauwelijks nog een kot vrij, in Leuven willen ze het tekort oplossen met containers… De vraag naar studentenkamers is groot en veel mensen beschouwen de aankoop van een kot dan ook als een slimme investering. “Maar dan moet je wel een verstandige keuze maken,” zegt onze woonexpert Björn Cocquyt. Hij somt de belangrijkste aandachtspunten op en selecteert aanraders uit het aanbod dat nu te koop is.