Florence Pérès (rechts) over een goede e-mailhygiëne op vakantie.
Volledig scherm
Florence Pérès (rechts) over een goede e-mailhygiëne op vakantie. © Getty Images/ rv

Moeite met af kicken van je mailbox op vakantie? Expert geeft tips: “Begin een week op voorhand”

Na maanden is het eindelijk zover. Je ligt aan het zwembad of trekt naar de Franse Alpen. Even geen werkzorgen, tot je ‘Pling!’ hoort: een mail, of twee, drie. Ga je piepen of niet? Florence Pérès, auteur van ‘Digital Detox’, geeft concrete tips over hoe je even écht van de e-mailradar verdwijnt. “Een nieuwe mail geeft onze hersenen een shot dopamine. We snakken daar soms naar.”

 1. Radiopresentatrice Anke Buckinx schrijft een brief aan een oude liefde. “Ik heb je al vaak gezocht, op Facebook”
  PREMIUM

  Radiopre­sen­ta­tri­ce Anke Buckinx schrijft een brief aan een oude liefde. “Ik heb je al vaak gezocht, op Facebook”

  In Blankenberge beleeft JOE-radiopresentatrice Anke Buckinx (42) als tiener een heerlijke zomervakantie. Ze is elf en tot over haar oren verliefd op Kevin. “Ik voelde vlinders voor de allereerste keer”, bekent ze in deze brief aan hem. Ze schrijft eerlijk wat ze nog meer voelde en vooral: wat ze nog had moeten zeggen. Want de twee zagen elkaar, tot Ankes spijt, nooit meer terug. Al krijgt ze op een dag wel post van hém. “Het was een Hallmark-kaart, met beertjes op...”
 2. Zo draag je make-up in de hitte zonder dat alles wegsmelt. “Dit type eyeliner blijft muurvast zitten”

  Zo draag je make-up in de hitte zonder dat alles wegsmelt. “Dit type eyeliner blijft muurvast zitten”

  In deze hitte is make-up dragen een gewaagde zet. Zweet je je te pletter, dan bestaat de kans dat de hele boel van je gezicht af smelt. Maar zo hoeft het niet te gaan. Met de juiste producten én een paar slimme trucjes blijven fond de teint, eyeliner, lippenstift en hun consorten wél zitten. Onze beautyredactrice Sophie geeft advies. “Kies als blush of bronzer voor crèmeformules, zelfs al klinkt dat contraproductief.”