Zalando
Volledig scherm
© Zalando

Mode moet inclusiever: Zalando komt met kleding voor mensen met een beperking

Langzaam maar zeker wordt de modewereld diverser: we zien plussize of genderneutrale collecties of modellen met uniekere verhalen. Al blijft er werk aan de (kleding)winkel, vindt ook Zalando. Daarom komt het online shopplatform met collecties specifiek voor mensen met een handicap. “Het vinden van modieuze aangepaste kleding is nog steeds een uitdaging voor hen.”

 1. Love Islander Gideon openhartig over zijn huidaandoening: “Het leven begon pas nadat ik vitiligo kreeg”
  PREMIUM

  Love Islander Gideon openhartig over zijn huidaandoe­ning: “Het leven begon pas nadat ik vitiligo kreeg”

  Allemaal bloedmooie mensen in het nieuwe seizoen van ‘Love Island België en Nederland’, maar Gideon Allen is een opvallende verschijning. De 25-jarige Nederlander heeft vitiligo, een huidaandoening die zorgt voor melkwitte vlekken. Zelf noemt hij dat zijn grote geluk: net dánkzij vitiligo kon hij carrière maken in de branche waar hij van droomde, en waar veel mensen met vitiligo hem al zijn voorgegaan. “Ik vertegenwoordig een ander idee van schoonheid.”
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 3. Binnenkijken: dit penthouse in Lissabon kreeg totale make-over. "Duur was niét de norm"

  Binnenkij­ken: dit penthouse in Lissabon kreeg totale ma­ke-over. "Duur was niét de norm"

  An-Sofie vond in hoofdstad Lissabon het penthouse van haar dromen. Die was instapklaar, en toch besloot ze voor een totale make-over te gaan met een vriend die interieurarchitect is. Duur design combineerde ze met IKEA, de slaapkamer ademt ‘luxehotel’ en het terras werd een volwaardige leefruimte. “Voor het marmer van de badkamer trok ik naar Ibiza, voor dat van de slaapkamer naar Koeweit.”
 1. Dus zó reageer je best als je een dickpic ontvangt. Experts: “Als ik de mannen dit antwoord stuur, schrikken ze”
  PREMIUM

  Dus zó reageer je best als je een dickpic ontvangt. Experts: “Als ik de mannen dit antwoord stuur, schrikken ze”

  “Ik wíl helemaal geen penis zien van iemand die ik niet ken.” Het lijkt wel een plaag, ongewenste dickpics in de inbox. Volgens een nieuwe studie heeft ruim de helft van de Belgische meisjes er al een ontvangen. Waarom sturen mannen zo graag foto’s van hun lid? Hoe kan je de afzender op zijn plaats zetten? En heeft het zin om naar de politie te gaan? Twee experts vertellen.