iStock
Volledig scherm
© iStock

Millennials zijn slechtere buren

Beter een goede buur dan een verre vriend wordt weleens gezegd, maar dat blijkt voor millennials toch niet altijd te kloppen. Twee op de drie zou niet het gevoel hebben deel uit te maken van de buurt waarin ze wonen, zo blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek. 

3 reacties

 • William Burghout

  4 jaar geleden
  Dit heeft niet zoveel te maken met generaties, maar alles met levensfase. Als je jong bent, dan speelt je leven zich nu eenmaal meer buitenshuis af dan in je directe woonomgeving. Vanzelfsprekend is er dan minder binding met de buurt. Tot je huizen gaat kopen en kinderen krijgt. Dan kun je simpelweg niet meer om je buren heen. Ook de millennials straks niet.
 • Peter Buyck

  4 jaar geleden
  Lokaal vrijwilligerswerk is een vorm van 'inteelt'. Enkel de ouders van 'naar die school gaande kinderen' zetten zich misschien in voor de schoolgemeenschap. Je alleenstaande buur zal alleen maar als perverseling worden bejegend (terwijl die misschien wél vrijwilligerwerk doet in een centrum voor personen met een handicap of lokaal dienstencentrum in de stad waar hij werkt). Ik ga ervan uit: not asked to help, I don't offer it (anymore).
 • Thierry Vansweevelt

  4 jaar geleden
  Die generatie wil alles zelf kopen dus moeten ze nooit iets lenen bij buren. Mijn zoon vraagt waarom ik geen speciale boor had. Ah hij lag bij mijn broer die mijn buur is. Ok je moet ervoor buiten komen, erg he? Ik hou wel niet van buren die elk klein overschotje komen dumpen. Ben ik niet arm he!
 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 3. “All boobs are welcome.” Borstvoeden in het openbaar wordt voor Belgische mama’s stilaan een pak makkelijker

  “All boobs are welcome.” Borstvoe­den in het openbaar wordt voor Belgische mama’s stilaan een pak makkelij­ker

  Borstvoeding geven in het openbaar is nog iets waar mama’s over stressen. Volle borsten en hongerige kindjes wachten immers niet tot je weer thuis in je cocon zit. Met de aftrap van deze Wereld Borstvoedingsweek zet femtechmerk Elvie borstvoeden in het openbaar opnieuw in de kijker: hun ‘Breast Places’-stickers en borstvoedingsbanken geven mama’s aan waar ze in ons land welkom zijn.