Militairen zweren bij deze powernap in bijzondere houding. “10 minuten is genoeg”

Lastige werkdag? Tijd voor een dutje, en wel eentje dat heel weinig tijd vraagt. De powernap van Amerikaanse militair Jocko Willink is een hit op sociale media: door een bijzondere positie aan te nemen zou je in acht of tien minuten al het ‘dutje van je leven’ hebben. Slaapexperte Annelies Smolders licht toe of het echt werkt.

 1. Veel ouders weten niet dat hun verloren zwangerschap níét bij medisch afval hoeft. “Kan in de sterretjestuin”

  Veel ouders weten niet dat hun verloren zwanger­schap níét bij medisch afval hoeft. “Kan in de sterretjes­tuin”

  Presentatrice Julie Van den Steen (30) deelde deze week dat ze haar kindje verloren is tijdens de zwangerschap. Het bracht een golf aan reacties teweeg én het leidde tot een heleboel vragen. Zoals: wat doe ik ná het verlies met het vruchtje? “Veel vrouwen worden naar huis gestuurd met de woorden: ‘Je mag het doorspoelen in het toilet of bij het afval gooien’.”
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 3. HOROSCOOP. Grote rekeningen voor Weegschaal en snel herstel voor Steenbok: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Grote rekeningen voor Weegschaal en snel herstel voor Steenbok: astrologe Esther voorspelt je week

  Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijk voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Planeet Jupiter aan je zijde zorgt voor een positieve vibe in je relatie en sociale contacten, Stier.”
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Ouders getuigen op sociale media over het extreme slaaptekort: “Ik ben op, ik ben kapot”
  PREMIUM

  Ouders getuigen op sociale media over het extreme slaapte­kort: “Ik ben op, ik ben kapot”

  “Ik kan niet snoozen, niet recupereren. Ik dacht dat ik wist wat moe zijn was, maar dit is een whole other level.” Extreme vermoeidheid teistert nagenoeg alle (nieuwe) ouders. Evelien (31) en Elisabeth (31) overleven al maanden of jaren op een paar uur slaap en schrikken van de tol daarvan op hun welzijn en leven. “Ik hoor van andere ouders dat ze zo achter het stuur kruipen, ook al merken ze: dit gáát niet.” Een slaapexperte die met oververmoeide ouders werkt, geeft advies.