Exclusief voor abonnees

Mijn vrouw is een heldin: "Er ontplofte een bom toen we aan het skypen waren"

Joost Joossen
Alle vrouwen zijn heldinnen. Al steken sommigen er toch boven uit, met hun heldhaftige job. En reken maar dat hun mannen trots zijn. Deel 2: Mieke was al vier jaar op buitenlandse missie met DefensieStraffe dame met heldenstatus in de spotlights.

Mieke Axters (32) en Wim Verbauwen (34)

Wim: “Ik heb Mieke leren kennen in een Blankenbergse discotheek. Het was niet echt een romantische eerste avond, maar kijk, twaalf jaar later zijn we nog altijd samen. Mieke was toen net klaar met haar tweede jaar psychologie, ik werkte al.”

Mieke: “Op mijn achttiende wou ik naar de militaire school. Daar was mijn moeder niet zo’n fan van. Zo ben ik psychologie gaan studeren, met in mijn achterhoofd: hierna ga ik naar de politie of naar het leger. Er stond een vacature open bij Defensie en sneller dan verwacht kwam er een functie vrij bij de marine.”

Wim: “Ik wist dat het kon en zou gebeuren dat Mieke lange tijd op buitenlandse missie zou gaan. De eerste keer dat Mieke vertrekkensklaar stond, zo in vol ornaat, dat gaf wel iets. Ik moest haar gaan afzetten op de luchthaven en dat was een speciaal moment. Toen kwamen er foto’s uit Afghanistan. Ze droeg een helm, een wapen, een kogelvrij vest. Die ging ik heel fier aan iedereen tonen, ook al vond zij dat ik dat niet moest doen. Ik vond dat wel stoer dat zij daar zo rondliep tussen al die macho’s en paracommando’s.”

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • emiel wouters

  Mijn vrouw is geen heldin. Maar ze kan heel veel. neem nu GSM, iPhone en tablet. Je zit iedereen maar spelletjes spelen, erg he. Mijn vrouw niet. Zij gebruikt hoogwaardige apps, om haar intellectueel pijl omhoog te krikken. En dat gaat héél goed. Er zijn van die Apps waar ze al het level 500 behaald heeft. Ik weet niet op hoeveel natuurlijk, maar ik vermoed dat dit al een zeer hoge score is. Niet waar?

 • Eric De landtsheer

  Mijn vrouw is ook een heldin.

 • Guy Soetewey

  Pas maar op of voor ge het weet staat ge op #MeToo

 • Michel Gijbels

  Wat zijn alle vrouwen nu ineens heldinnen. Net als bij mannen zitten er ook ongelofelijk slechte exemplaren tussen... Vanaf regel 1 alle interesse verloren in zulk artikel.

 • peter de soete

  Alle vrouwen zijn heldinnen, wat een zever is dat nu. Er zijn er evenveel mindere als betere, net zoals bij de mannen.