Cristina en Micky.
Volledig scherm
PREMIUM
Cristina en Micky. © Anthony Theerens

Micky en Cristina worden pas echt verliefd wanneer ze samen achter tralies belanden: “Onze cellen bevonden zich onder elkaar, waardoor we konden praten via het raam”

“Ze zeggen altijd ‘in goede en slechte tijden’. Wij hebben onze slechte tijden nu al meegemaakt.” Samen uit, samen thuis: dat nemen Cristina en Micky wel heel letterlijk. Ze werden samen gearresteerd en belandden samen achter tralies. In 2022 hopen ze ook samen vrij te komen. Ze werden tijdens hun gevangenisstraf smoorverliefd op elkaar en het koppel is zelfs gelukkiger dan ooit. “Als we elkaar zien tijdens ons ongestoord bezoek, zeggen we wel tien keer dat we van elkaar houden.”

  1. Wat een relatietest: Isabelle (29) belandt in de gevangenis, haar partner Jos niet. “We hebben telefoonseks, maar dat is niet hetzelfde”
    PREMIUM

    Wat een relatie­test: Isabelle (29) belandt in de gevangenis, haar partner Jos niet. “We hebben telefoon­seks, maar dat is niet hetzelfde”

    “Als je partner je niet laat vallen terwijl je in de gevangenis zit ... Dat zegt veel, toch?” Een thuis, een job en een relatie: dat zijn volgens de criminologie drie zaken die voorkomen dat een ex-gevangene opnieuw feiten pleegt. Isabelle (29) leerde kort voor haar arrestatie Jos (31) kennen. De man van haar leven, haar steun en toeverlaat en inderdaad: een reden om haar leven te beteren. Wat begon als friends with benefits, groeit tijdens haar gevangenisstraf uit tot een liefdevolle relatie. Met telefoonseks.