De apps maken het voor vrouwen mogelijk om hun menstruatiecyclus op te volgen.
Volledig scherm
De apps maken het voor vrouwen mogelijk om hun menstruatiecyclus op te volgen. © Shutterstock

Menstruatie-apps delen erg intieme informatie van miljoenen vrouwen met Facebook

Minstens twee menstruatiekalender-apps, Maya en MIA Fem, hebben gevoelige details over de seksuele gezondheid van hun gebruikers gedeeld met Facebook en andere partijen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Britse privacywaakhond Privacy International.

3 reacties

 • Wesley De Koninck

  4 jaar geleden
  idd volledige akkoord Peter. Gebruik die apps gewoon niet. als je ze wel gebruikt weet je dat je gegevens doorgespeeld worden.
 • Hugo BAVRE

  4 jaar geleden
  Wanneer gaan de politici/regeringen eens echt hun burgers beschermen tegen de geldwolven die onze privacy misbruiken. Het gewoon verplicht maken van de knoppen TOESTAAN of WEIGEREN om persoonlijke gegevens al of niet te willen delen zou al veel misbruik voorkomen. De ellelange privacy verklaringen zijn er op gericht, meestal in kleine lettertjes, dat quasi niemand alles leest en kan onthouden.
 • Peter Janssen

  4 jaar geleden
  Nu komen jammeren over waardigheid,privacy ed terwijl vrouwen zelf vrijwillig hun 'gevoelige informatie' over menstruatie op straat gooien door op fb te posten omdat ze te lui zijn om het voor zichzelf op te schrijven?Ze kunnen beter op de markt gaan staan met een bord rond de nek met hun menstruatiekalender,das hetzelfde.