Mei Plasticvrij: zo ga je om met ongewenste post

Veerle Colle
Mei Plasticvrij gaf dinsdag het startschot en samen werken we aan een betere wereld met minder afval. Elke week geeft NINA samen met zero waster Veerle Colle een ecologische tip! 

We kennen het allemaal. Je opent die brievenbus en die zit propvol met duizenden reclamefolders. Jij hebt al heel de week zo je best gedaan om geen plastic te kopen en te hergebruiken, en toch komt er zo ongewenst afval binnen. 

Veerle Colle weet raad: "Een sticker "geen reclame" doet niet altijd 100% zijn werk en de brochures zitten ook nog vaak in plastic! Schrijf daarom de organisaties vriendelijk aan om je post stop te zetten of vraag naar de digitale variant. Organisaties hebben hier geen probleem mee: zij sturen jou liever géén post dan te weten dat het weggegooid wordt. Het kost voor hen ook geld. Er zijn steeds meer bedrijven en organisaties die online ook alle info ter beschikking hebben. Aarzel niet en schrijf ze aan! Dit is een operatie van lange duur, maar het helpt. Doe dit niet alleen thuis, maar stel het ook voor bij het bedrijf waar je werkt."

Meer weten over Veerle's tips? Neem dan een kijkje op haar platform. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sabine Van de Kerkhove

  Er mogen stickers ophangen maar de postbode blijft soms 2-3 gelijke folders in de bus steken omdat we einde van het ene dorp wonen en een stuk verder begint de andere gemeente. Zijn zak moet leeg vooraleer aan de volgende lading te beginnen dus 1 oplossing dumpen in de laatst bus !!!!!!

 • Luc Deville

  Hoe kan ik van die katernen afkomen die mij niet interesseren ( vooral bij de zaterdagkrant) en dus voor mij nutteloos zijn en enkel dienen om mijn stapel oud papier te vergroten.

 • Jack Vanderveen

  Beter om Indonesische bevolking bewust te gaan maken hiervan. Dat levert pas effect op. Niet die slappe stappen tegen een klein groepje van 12miljoen zielen, waarvan 80% reeds bewust is van de omgevingsvervuiling.

 • Mathieu Peeters

  Blijkbaar is alles, zelfs nutteloze zaken, goed om in de belangstelling te komen. Veel rreclame maken en er zelf niets aan doen is ook een moto.