Veerle Colle
Volledig scherm
© Veerle Colle

Mei Plasticvrij: zo ga je om met ongewenste post

Mei Plasticvrij gaf dinsdag het startschot en samen werken we aan een betere wereld met minder afval. Elke week geeft NINA samen met zero waster Veerle Colle een ecologische tip! 

4 reacties

 • Sabine Van de Kerkhove

  3 jaar geleden
  Er mogen stickers ophangen maar de postbode blijft soms 2-3 gelijke folders in de bus steken omdat we einde van het ene dorp wonen en een stuk verder begint de andere gemeente. Zijn zak moet leeg vooraleer aan de volgende lading te beginnen dus 1 oplossing dumpen in de laatst bus !!!!!!
 • Luc Deville

  3 jaar geleden
  Hoe kan ik van die katernen afkomen die mij niet interesseren ( vooral bij de zaterdagkrant) en dus voor mij nutteloos zijn en enkel dienen om mijn stapel oud papier te vergroten.
 • Jack Vanderveen

  3 jaar geleden
  Beter om Indonesische bevolking bewust te gaan maken hiervan. Dat levert pas effect op. Niet die slappe stappen tegen een klein groepje van 12miljoen zielen, waarvan 80% reeds bewust is van de omgevingsvervuiling.
 • Mathieu Peeters

  3 jaar geleden
  Blijkbaar is alles, zelfs nutteloze zaken, goed om in de belangstelling te komen. Veel rreclame maken en er zelf niets aan doen is ook een moto.
 1. Wesley Sonck en vriendin Virginie Van Mol delen hun geheimen voor een goede relatie: “Mocht er tussen ons niet zoveel liefde zijn, was het al lang gedaan”

  Wesley Sonck en vriendin Virginie Van Mol delen hun geheimen voor een goede relatie: “Mocht er tussen ons niet zoveel liefde zijn, was het al lang gedaan”

  Hij staat niet langer op een voetbalveld, maar Wesley Sonck (42) weet nog altijd te scoren. Als voetbalanalist op tv. Met zijn gulle lach in de Container Cup. En al helemaal bij Virginie Van Mol (43): handelswetenschapper, mooi meisje uit zijn geboortestad Ninove en de vrouw die hem al vier jaar gelukkig maakt. Samen hebben ze vijf opgroeiende kinderen onder de vleugels – en dat is geen sinecure. “Virginie is ontzettend lief. Té lief soms. En ik vind haar ook enorm sexy.”
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 3. De satirische Sara Leemans over nostalgie: “Café De Statie is dé plek om na het werk snel ‘enen’ te pakken en de avond af te sluiten met ‘ne voorleste’”

  De satirische Sara Leemans over nostalgie: “Café De Statie is dé plek om na het werk snel ‘enen’ te pakken en de avond af te sluiten met ‘ne voorleste’”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de ­doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Het thema van deze week: café nostalgie!
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken