Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Meer vrouwen sterven aan hartziektes dan mannen. Cardioloog: “Let op voor rugpijn, veel zweten of hartkloppingen”

In België sterven elk jaar 3.000 meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Maar omdat we bij een hartinfarct sneller aan een man denken, worden klachten bij vrouwen niet snel (h)erkend. Cardiologe Sofie Gevaert beschrijft waarom vrouwen meer risico lopen en wat je als vrouw kan doen om er op tijd bij te zijn, als of vóór een hartaanval zich aandient. “Ga je naar de dokter voor een anticonceptievoorschrift, dan is dat echt al het moment voor een eerste check-up.”

 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Zo word je een ‘supervetverbrander’. Expert: “Hoe minder je bloedsuiker piekt, hoe minder snackdrang”
  PREMIUM

  Zo word je een ‘supervet­ver­bran­der’. Expert: “Hoe minder je bloedsui­ker piekt, hoe minder snackdrang”

  Een op de vijf Belgen hield twee extra kilo's over aan de pandemie. Het zijn hardnekkige blijvers, die je pas weg krijgt als je je metabolisme weer de baas wordt, zegt gezondheidswetenschapper dr. Maaike de Vries. Calorieën tellen hoeft niet, wel je lichaam de juiste hoeveelheid brandstof geven. De Vries bespreekt de drie pijlers om haar methode onder de knie te krijgen, en die gaan verder dan alleen maar voeding. “Je kan een slecht voedingspatroon niet wegsporten.”
 1. Ben jij gelukkig? Deze topmanager denkt van wel. “We verwarren geluk al te vaak met genot”
  PREMIUM

  Ben jij gelukkig? Deze topmanager denkt van wel. “We verwarren geluk al te vaak met genot”

  Isabelle Gonnissen is topmanager bij multinational Solvay en al jaren gepassioneerd door mentale gezondheid en geluk. Dus schreef ze er een boek over. Want wat ís geluk echt? De meesten van ons weten het niet meer, gelooft Gonnissen. Ze legt uit hoe je geluk onderscheidt van genot (belangrijk!) en hoe je grote obstakels als stress en angst overwint. “Je bent niet moe doordat je te veel doet, maar doordat je te weinig doet waar je energie van krijgt.”
 2. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  13

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 3. Gefrustreerd op vakantie met vrienden? Expert geeft tips om in deze 6 veelvoorkomende scenario’s ruzies te vermijden

  Gefrus­treerd op vakantie met vrienden? Expert geeft tips om in deze 6 veelvoorko­men­de scenario’s ruzies te vermijden

  Een vakantie met vrienden klinkt zalig, tot er troubles in paradise zijn. Misschien irriteer je je na een paar dagen aan de rommel in het appartement. Of misschien is jouw budget kleiner dan dat van je vrienden en zorgt dat telkens weer voor ruzie. Hoogleraar in de sociologie Beate Völker legt uit hoe je met zes veelvoorkomende ergernissen omgaat en frustraties vermijdt.