Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Méér uit je sportsessies halen doe je zo: “Dit helpt coreoefeningen naar een hoger niveau tillen”

Met de nieuwste fitnesstrend, in boekvorm verspreid door journaliste Angélique Heijligers, train je je hele lichaam, maar ook wat tussen je twee oren zit. Handig, nu de dagen korter en donkerder worden en voor sommigen de herfstblues de kop opsteken. Heijligers legt uit hoe je van elk beweegmoment een rustgevende ‘inner work-out’ maakt. Zo zié je er niet alleen sportiever uit, maar voél je je ook beter. “Veel mensen haasten zich na hun werkdag meteen naar de les. Daardoor landden ze niet in hun lichaam.”

 1. Gaat opstaan moeilijker nu de ochtenden donkerder zijn? Logisch, zegt slaapexperte, en de oplossingen zijn simpel
  PREMIUM

  Gaat opstaan moeilijker nu de ochtenden donkerder zijn? Logisch, zegt slaapexper­te, en de oplossin­gen zijn simpel

  De dagen worden verrassend snel korter en donkerder in de herfst. Lastig voor wie ’s ochtends vroeg uit bed moet. Dat warme bed verlaten voor de donkere buitenwereld: wat een hel. “Duisternis maakt zowel ochtend- als avondtypes extra moe”, weet slaapexperte Annelies Smolders. Ze kent gelukkig een pak methodes om op donkere ochtenden makkelijker uit bed te raken. “Zodra de wekker gaat een halfuurtje Netflixen? Goed idee.”
 2. “Je darmen krijgen rust door geen water te drinken.” Diëtiste geeft do’s en don’ts voor een extra gezonde Ramadan
  PREMIUM

  “Je darmen krijgen rust door geen water te drinken.” Diëtiste geeft do’s en don’ts voor een extra gezonde Ramadan

  Vandaag start de Ramadan. Een maand lang niks eten en drinken tussen zonsop- en -ondergang, welke gezondheidsvoordelen heeft dat? Mag je nog sporten en hoe doe je dat verantwoord? En kan je gewichtsverlies nog meer stimuleren, als je dat wil? Een diëtiste en een sportcoach geven concrete tips. “Dat je geen water drinkt heeft één extra voordeel voor je gezondheid.”