Foto door Anna Shvets via Pexels
Volledig scherm
© Foto door Anna Shvets via Pexels

Meer jonge mensen zijn ‘demiseksueel’: wat wil dat zeggen? Een seksuologe licht toe

Seksualiteit is een spectrum, en op dat spectrum bevindt zich ook ‘demiseksualiteit’. Steeds meer mensen, en vooral jonge vrouwen, lijken zichzelf met dat label te identificeren. Maar wat betekent het precies als iemand je zegt: ‘Ik ben demiseksueel’? Seksuologe Mieke Mievies licht de relatief nieuwe term toe. “Ook binnen demiseksualiteit is er nog veel variatie.”

 1. “Heb ik hem onder druk gezet?” Toen Britt (28) stopte met de pil ging haar vriend vreemd. Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad
  PREMIUM

  “Heb ik hem onder druk gezet?” Toen Britt (28) stopte met de pil ging haar vriend vreemd. Relatiethe­ra­peut Wim Slabbinck geeft raad

  Toen Britt (28) stopte met de pil, ging Seppe (28) akkoord. Maar diep vanbinnen was hij niet klaar voor kinderen. Met zijn ‘cold feet’ stapte hij dan maar in het bed van een ander. “Na dat slippertje is hij plots wél toe aan kinderen. Beseft hij niet hoe pijnlijk dit voor me is?”, zegt Britt. Relatietherapeut en seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies, en een concrete doetip om het overspel te verwerken. “Hem door het stof laten kruipen neemt jouw pijn niet weg.”
 2. Onze redactrice verkent kidsproof hotspots in Groningen: “Drie dagen waren echt véél te kort om de stad te ontdekken.”

  Onze redactrice verkent kidsproof hotspots in Groningen: “Drie dagen waren echt véél te kort om de stad te ontdekken.”

  Helemaal in het noorden van Nederland – op zo’n vier uur rijden van Brussel – ligt de studentenstad Groningen. Redactrice Gelein trok met haar gezin naar musea, dakterrassen en binnentuinen en kwam tot de conclusie: er gaat niets boven Groningen. “We kwamen voor de kunst, werden gecharmeerd door de mooie gebouwen en kronkelende steegjes van de binnenstad en werden verrast door de moderne architectuur.”