Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Mannen met veel liefdesbreuken of jaren als single achter de rug bekopen dat met hun gezondheid

Mannen die geen geluk in de liefde hebben, zijn ook wat hun gezondheid betreft de pineut. Dat bewijst een nieuwe, grootschalige studie uit Denemarken. Bij vrouwen, daarentegen, blijft alles stabiel, ongeacht hun relatiestatus.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Scheiden zonder strijden: 2 experts over hoe je een huwelijk gezond beëindigt. “Zorg dat het zakelijke geregeld is voor je de kinderen inlicht”
  PREMIUM

  Scheiden zonder strijden: 2 experts over hoe je een huwelijk gezond beëindigt. “Zorg dat het zakelijke geregeld is voor je de kinderen inlicht”

  “We laten elkaar los, maar de liefde tussen ons blijft bestaan.” Met die woorden maken acteurs Lisa Bonet (54) en Jason Momoa (42) bekend dat ze uit elkaar gaan. Ze zijn niet alleen. Een huwelijk dat vandaag gesloten wordt, heeft tegen 2050 één kans op de twee om te stranden. En ja, dat gebeurt steeds vaker rustig en amicaal. Relatietherapeut Wim Slabbinck en echtscheidingsadvocate Claudia Van de Velde leggen uit hoe je van je scheiding een ‘happy end’ maakt, ook als er kinderen betrokken zijn. “Hoe sneller je de praktische regelingen met je ex rond krijgt, hoe beter.”