Getty Images/Maskot
Volledig scherm
© Getty Images/Maskot

Mannen en jongeren voelen grote druk om te voldoen aan stereotypen. “Een ‘echte man’ drinkt en rijdt snel”

Zes op de tien jongeren ervaren druk om te voldoen aan het stereotiepe beeld van een man of vrouw, toont een nieuwe studie van Plan International op deze internationale mannendag. Met de start van het WK voetbal zullen die stereotypen nog maar eens benadrukt worden, klinkt het, en dat kan gevaarlijk zijn

 1. Waarom is een volle bos schaamhaar vandaag zo fout? Sociologe verklaart waarom vrouwen zich ‘moeten’ scheren
  PREMIUM

  Waarom is een volle bos schaamhaar vandaag zo fout? Sociologe verklaart waarom vrouwen zich ‘moeten’ scheren

  In een recent interview zegt actrice Emma Thompson (63) dat ze het jammer vindt dat er van vrouwen verwacht wordt dat ze volledig gladgeschoren zijn. Zelfs down under. Waarom is haarvrij zijn voor vrouwen vandaag de norm? En maakt een gladgeschoren lijf je echt aantrekkelijker voor het andere geslacht, of ga je dan net tegen de natuur in? Een socioloog legt uit. “Een bos schaamhaar heeft nochtans een belangrijke functie in het liefdesspel.”
 2. Ondanks haar zware acne wint Lore (27) missverkiezing. “Ik wil mijn aandoening bespreekbaar maken”

  Ondanks haar zware acne wint Lore (27) missverkie­zing. “Ik wil mijn aandoening bespreek­baar maken”

  Lore Ven (27) zal ons land vertegenwoordigen als Miss International Belgium in Japan. Maar achter haar mooie verschijning schuilt een lange lijdensweg naar een moeilijke diagnose: PCOS. Een hormonale aandoening die één op de tien Belgische vrouwen treft en verschillende symptomen heeft, zoals in het geval van Lore: felle acne. De Kempische wil van haar titel gebruikmaken om de ziekte meer aandacht te geven. Maar wat is PCOS precies? “De exacte triggers zijn niet bekend.”