Mag je hond eigenlijk in het zwembad spelen?

thinkstock
Op warme zomerdagen zijn wij niet de enigen die graag verkoeling zoeken in het zwembad. Ook de viervoeter des huizes plonst al eens graag in het water. Maar is al die chloor wel goed voor je trouwe vriend? En hoe hygiënisch is dat eigenlijk voor de andere zwemmers?

Blackie mag dan wel als hond geboren zijn, in zijn vorige leven was hij ongetwijfeld een vis. Zodra de lieverd in het water zit, is hij er met geen stokken meer uit te krijgen. Maar is dat eigenlijk wel oké?

Chloor

Zich zorgen maken is niet nodig, je kan honden prima in het water laten ronddobberen, al hou je wél best een oogje in het zeil. Laat ze niet té lang in het water spelen, en zorg er vooral voor dat ze geen chloorwater drinken, want daar kunnen ze ziek van worden. Na het zwemmen geef je je huisdier best een badje met gewoon water en droog je de oren af. Zo is er zo min mogelijk kans op irritatie.

Hygiëne?

En hoe goed is dat eigenlijk voor ons? Niet alleen kunnen de haren van je hond de filter van je zwembad verstoppen, een hond brengt ook drie keer meer bacteriën, insecten en vuil met zich mee dan een mens. En ja, die krijg je samen met dat slokje zwembadwater ook allemaal binnen. Is je hond niet uit het zwembad weg te slaan? Zorg dan dat de vacht op regelmatige basis wordt bijgeknipt, en borstel hem voor hij het water induikt, zo beperk je het aantal bacteriën toch tot een minimum.