Getty Images/Maskot
Volledig scherm
© Getty Images/Maskot

Mag je als vrouw nog onzeker zijn? “Zelfs verdriet moet je nu als een kans zien om aan jezelf te werken”

Zelfzekerheid is de sleutel tot succes, dat lijkt zowat de leuze die elke vrouw zich tegenwoordig voor de geest moet halen. Modemerken zetten je ertoe aan, of coaches op Instagram. Gevaarlijk, vinden twee Britse hoogleraren. In hun nieuwe boek ‘Confidence culture’ leggen ze bloot hoe sociale media, bodypositivity en de ‘cult’ rond zelfvertrouwen weer onrealistische verwachtingen voor vrouwen creëert.

 1. Rik Verheye (35) houdt van een impulsief weekend: “Ik weet nu dat het gevaarlijk is om jezelf op te branden”

  Rik Verheye (35) houdt van een impulsief weekend: “Ik weet nu dat het gevaarlijk is om jezelf op te branden”

  Je ziet acteur Rik Verheye (35) in het tv-programma ‘Nonkels’, waar hij Willy speelt, een man die met horten en stoten door het leven walst. Het personage staat best ver van hem af, ware het niet dat Rik ook op jonge leeftijd zijn vader verloor. “Ik aanvaard dat je sommige dingen, zoals de dood, niet kan controleren. We maken er beter het beste van.” Met mensen die je liefhebt op een bootje in Brugge, bijvoorbeeld.
 2. “Dit orgasme voel je in elke centimeter van je lijf.” 2 seksuologen delen expliciete tips om te leren masturberen
  PREMIUM

  “Dit orgasme voel je in elke centimeter van je lijf.” 2 seksuolo­gen delen expliciete tips om te leren masturbe­ren

  “Veel mensen denken dat soloseks gelijk staat aan dj’en over de clitoris. Maar je kan nog véél meer doen.” Mei is masturbatiemaand, maar voor heel wat vrouwen voelt zelfbevrediging nog als een taboe. Seksuologen Chloé De Bie en Michelle Hufkens leggen uit hoe beginners kunnen starten én geven praktische tips voor een nog explosiever orgasme. “Probeer eens een ‘kom eens hier’-beweging te maken.”
 1. Tine (31) heeft grote borsten: “Ik vind het zo moeilijk om me stijlvol te kleden.” Onze ‘fashionfixer’ geeft tips

  Tine (31) heeft grote borsten: “Ik vind het zo moeilijk om me stijlvol te kleden.” Onze ‘fashion­fixer’ geeft tips

  Tine Huysegems (31) heeft maat 44-46. “Ik heb grote borsten, maat F, en dan ook nog eens een flinke kont.” Ze zou zich graag modieus kleden voor haar job, maar als volle dame vindt ze dat moeilijk. Onze ‘fashionfixer’ en moderedacteur David Devriendt snelt te hulp: hij kent vijf items die elke curvy vrouw flatteren. “Deze kledingstukken zijn bovendien niet alleen kantoorproof, maar kan je ook perfect dragen op feestjes en andere gelegenheden.”