Getty Images/Westend61
Volledig scherm
© Getty Images/Westend61

Lijf in zomermodus: 13 must-haves voor je toilettas als je veel reist, terrasjes doet of zonnebaadt

Laat de zon in je hart. Beter nog: laat ze in je toilettas. Want ’s zomers snakken je huid, haar en de rest van je lichaam naar de juiste producten. Of je nu van plan bent om veel te reizen, veel terrasjes te doen of veel te zonnebaden: met deze dertien beauty-items in je bezit blijf je fris de komende weken.

 1. Werkt een natuurlijke deodorant van 7 euro even goed als eentje van 35 euro? Beautyredactrice Sophie test er vijftien. “Ai, mijn zweetklieren winnen de strijd”
  PREMIUM

  Werkt een natuurlij­ke deodorant van 7 euro even goed als eentje van 35 euro? Beautyre­dac­tri­ce Sophie test er vijftien. “Ai, mijn zweetklie­ren winnen de strijd”

  Elke maand gaat beautyredactrice Sophie op zoek naar het beste product in zijn categorie. Deze maand? Natuurlijke deo’s. Die zijn sinds het voorbije jaar talrijk in het deoschap aanwezig. Maar ze mogen dan wel lief zijn voor de natuur en je lijf, ze zijn dat vaak minder voor het reukorgaan van de mensen naast je op de bus. Beautyredactrice Sophie test er vijftien, op zoek naar de beste. Is dat de goedkope deodorant van 7 euro? Of moet je 35 euro over hebben voor geurvrije oksels? “Op een doorsnee werkdag wil ik niet meteen naar een wandelende sauna ruiken.”
 2. Beautyredactrice Sophie achterhaalt welke zonnecrème je het best gebruikt. “Mineraal is goed en chemisch is slecht? Zo werkt het niet”
  PREMIUM

  Beautyre­dac­tri­ce Sophie achter­haalt welke zonnecrème je het best gebruikt. “Mineraal is goed en chemisch is slecht? Zo werkt het niet”

  Zonnecrèmes bestaan in twee soorten. Je hebt chemisch en je hebt mineraal (of fysisch). Alleen, waarin verschillen ze nu juist? Beautyredactrice Sophie zoekt het uit, met de hulp van Ciska Dings, producent van zonnecrèmes, en ze tippen hun favoriete producten. “In de VS zijn een heleboel zonnefilters die we hier gebruiken nog niet goedgekeurd. Die wetgeving staat er al meer dan twintig jaar achter.”