De villa in Frankrijk/Liesje en haar gezin.
Volledig scherm
PREMIUM
De villa in Frankrijk/Liesje en haar gezin. © Liesje Pauwels

Liesje en haar gezin doen huizenruil en gaan zo quasi gratis op vakantie. “Dat thuisgevoel op reis is onbetaalbaar”

Een citytrip naar Kopenhagen, leven als een god in Frankrijk (in villa mét zwembad) en een lange reis naar de Noorse fjorden met prachtige vergezichten. Liesje (36) en haar gezin doen al zes jaar aan huizenruil. Een atypische, maar extreem goedkope manier om te reizen die zorgelozer verloopt dan je denkt. Liesje legt haarfijn uit hoe huizenruil in zijn werk gaat. “In Noorwegen waren we even van onze melk: terwijl wij in luxe baadden, zaten de Noren in onze ‘gewone’ Belgische woning.”

  1. Hoe houd je een reis budgetproof? Tips van 4 ervaren globetrotters. “Je kan 2 reizen maken voor de prijs van 1 vlucht”
    PREMIUM

    Hoe houd je een reis budget­proof? Tips van 4 ervaren globetrot­ters. “Je kan 2 reizen maken voor de prijs van 1 vlucht”

    “Onlangs ben ik drie weken door China getrokken. Voor die reis hoefde ik maar 1.500 euro op te hoesten, all-in.” Na twee jaar corona lijkt iedereen massaal naar het (verre) buitenland te trekken. Maar tegelijk letten we meer dan ooit op ons budget. Hoe haal je het meeste uit een citytrip, verre reis, roadtrip of wandelvakantie en houd je het toch betaalbaar? Vier ervaren globetrotters geven praktische tips. “Ik wil veel van het land kunnen zien zonder in te boeten op comfort.”