Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Pexels

Lief voor je lijf én sexy: 10 slipjes van katoen, bamboe en andere ademende stofjes

Wie z’n ondergoedlade opentrekt, zal vast en zeker het volgende opmerken: het grote merendeel van de lingerie is gemaakt van een synthetisch stofje. En dat is eigenlijk niet goed voor de poes. Professor Hans Verstraelen (UGent) legt uit waarom het niet zo gezond is en wij zochten enkele alternatieven waar je vulva wél bij gebaat is. 

  1. “Het aanbod was vaak te sexy of te Snoopy.” Mama Vicky en haar tienerdochters ontwerpen én verkopen lingerie voor jonge meisjes

    “Het aanbod was vaak te sexy of te Snoopy.” Mama Vicky en haar tienerdoch­ters ontwerpen én verkopen lingerie voor jonge meisjes

    Toen Vicky (45) op zoek ging naar een beha voor haar dochters, volgde een vruchteloze zoektocht. “Het zijn geen kleuters en ook geen volwassen vrouwen, maar voor de leeftijd ertussen bestaat er niks.” Dus besloot ze zelf aan de slag te gaan met naald en draad. Drieënnegentig prototypes later startte ze een lingeriemerk voor tienermeisjes: Strawberry Secrets. En sinds kort verkopen ze ook zwemkledij én pyjama’s.
  2. Billie Eilish maakt het korset nog hipper: zo draag je de trend zelf

    Billie Eilish maakt het korset nog hipper: zo draag je de trend zelf

    De foto’s van popster Billie Eilish (19) voor modemagazine Vogue zijn óveral. De jonge zangeres schittert in een wulpse look, inclusief strak korset. Het kledingstuk maakt al een tijdje een krachtige comeback, op de catwalks en in winkelrekken. Wil jij er ook een in je garderobe? Twee lingerie-experts en styliste Sarah Roelstraete geven tips om het juiste model uit te kiezen en om het sexy item draagbaar te maken. “Een korset is het summum van zelfliefde.”