Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Lezen over moord, vrouwenvriendschap of onweerstaanbare liefde? 16 straffe boeken voor de zomer

Het ultieme vakantiegevoel? Helemaal opgeslorpt worden door een heerlijk boek. Of je nu leest op een exotische bestemming, op je cosy terras of in je groene achtertuin: verhalen nemen je hoe dan ook mee naar een andere wereld. Ontspanning dus gegarandeerd. Ook in dit verlengde weekend. Nog op zoek naar een goed boek? Dit zijn de beste 16 verhalen van het moment. 

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. ‘Emily in Paris’ waagt zich aan meest gefaalde kapsel ooit: Véronique Leysen tipt hoe je je froufrou wél juist knipt
  Mode & Beauty

  ‘Emily in Paris’ waagt zich aan meest gefaalde kapsel ooit: Véronique Leysen tipt hoe je je froufrou wél juist knipt

  “Nee, Emily!” Het was schrikken: in de trailer van het derde seizoen van Netflixserie ‘Emily in Paris’ zien we het hoofdpersonage plots met een froufrou die ze zélf knipte. “It’s just bangs! Sometimes people cut bangs when everything is fine”, gilt ze dramatisch. Gewaagd, want de schaar in eigen froufou zetten loopt héél vaak fout. Véronique Leysen heeft jaren ervaring: zij zegt je hoe je dat goed doet. “Knip niét recht.”
 3. Trippen met tieners? Zo pak je dat aan (+ hou je het gezellig). “De trip was een echte levensles”

  Trippen met tieners? Zo pak je dat aan (+ hou je het gezellig). “De trip was een echte levensles”

  Geen idee wat je moet geven aan een tiener die alles al heeft? Geef eens een portie onverdeelde aandacht cadeau. In de vorm van een tripje bijvoorbeeld, net zoals Hilde en Heidi. Hilde trok met haar dochter Anouk naar New York. Heidi nam haar metekindjes Maïke en Jowanna mee naar Stockholm. “Die trip heeft me mentaal sterker gemaakt.” Kinderpsychologe Klaar Hammenecker legt uit hoe je een reis met pubers aanpakt. “Deelt je kind niet veel? Aanvaard het.”