Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

‘Ladies-only gyms’ trekken steeds meer volk. “We trainen absoluut niet alleen met lichte gewichten”

Voor veel vrouwen is het niet evident om een fitness binnen te stappen. “71 procent voelt zich er bekeken, gevolgd of ongewenst aangeraakt”, toont onderzoek. Het verklaart het succes van de ladies-only gyms in ons land. Personal trainster Jaimy opende er een: zij weet hoe je als vrouw je lijf fitter krijgt — dat doe je met ándere oefeningen dan die voor mannen — en geeft tips die je van je ‘fitnessschaamte’ afhelpen. “Krachttraining is veel effectiever dan uren op de loopband staan.”

 1. Luca (21) toont trots zijn beachbody: “Mijn armen zijn te dun naar mijn goesting”

  Luca (21) toont trots zijn beachbody: “Mijn armen zijn te dun naar mijn goesting”

  Tijdens de zomer kom je weleens een stappenplan tegen voor de perfecte beachbody. Stap één: doe zwemkleding aan. Stap twee: je hebt een beachbody. That’s it. Om die boodschap in de verf te zetten, poseert Luca (21) op strand in zijn zwembroek. Sinds zijn puberjaren voelt hij druk om er gespierd uit te zien, maar hij heeft geleerd om de schoonheidsidealen naast zich neer te leggen. “Ik smeer elke dag een crème tegen zwarte puntjes.”
 2. Gewichtheffen is populairder dan ooit bij vrouwen: “Velen zijn bang dat ze er zullen uitzien als een bodybuilder”
  PREMIUM

  Gewichthef­fen is populair­der dan ooit bij vrouwen: “Velen zijn bang dat ze er zullen uitzien als een bodybuil­der”

  Steeds meer dames bekeren zich tot een sport die vroeger vooral mannen leek te bekoren: krachttraining. Zo ook Loewi (26), Laura (26) en Sofie (42). Zij vertellen over hun liefde voor gewichtheffen en ontkrachten heel wat vooroordelen. “Als ik negatieve commentaren krijg, komt het van een man.” Sportarts Luk Buyse licht toe hoe jij er ook aan begint. “Het is wetenschappelijk bewezen hoe nuttig het is om binnen de twintig minuten na elke training een proteïneshake te drinken, als je spieren wilt aanmaken.”
 3. Allereerste vrouwelijke scheids op het WK. Deze Vlaamse is ook goed op weg: “Ik heb macht met mijn kaarten”

  Allereer­ste vrouwelij­ke scheids op het WK. Deze Vlaamse is ook goed op weg: “Ik heb macht met mijn kaarten”

  Primeur vanavond: de Française Stéphanie Frappart fluit als eerste vrouw ooit een match op het WK. In ons land zijn er maar negenenzeventig vrouwelijke scheidsrechters en aan de top is het eenzaam, weet Viki De Cremer (29). De jonge belofte werkt hard om in Stéphanies voetsporen te kunnen treden, in de hoop dat meer vrouwen haar willen volgen. “We zijn nu echt met te weinig.”