Instagram benny_drop, alexlight_ldn en art_and_lines
Volledig scherm
© Instagram benny_drop, alexlight_ldn en art_and_lines

Kylie Jenner opeens molliger? Twee experts over de impact van vollere celebs op ons beeld van ‘dikke’ mensen

Zag je ze al voorbijkomen? Foto’s van beroemdheden die er opeens molliger uitzien, overal op het internet. Er bestaan zelfs gespecialiseerde online accounts die celebs en influencers dikker maken. Dat zou volgens die accounts bijdragen aan een betere representatie van de ‘dikke vrouw’. Werkt dat echt? Bodypositive activiste Romy Schlimbach en doctoraatsonderzoeker Chelly Maes reageren. 

 1. Marijne, Romy en voedingsexpert Karolien willen dat we mensen weer ‘dik’ noemen. “Het is onterecht een scheldwoord”
  PREMIUM

  Marijne, Romy en voedingsex­pert Karolien willen dat we mensen weer ‘dik’ noemen. “Het is onterecht een scheld­woord”

  Volslank, plussize, een maatje meer. Maar dik? Die term durven we bijna niet uit te spreken. Bodypositivity-activisten Marijne (23) en Romy (26) willen het woord terugclaimen, ook voedingswetenschapper Karolien Olaerts pleit ervoor om dik opnieuw als neutraal begrip te gebruiken. “Moest fatshaming echt het beoogde effect hebben, dan zou er vandaag geen enkele dikke persoon op deze wereldbol rondlopen.”
 2. Plussize sporten? Coach geeft tips: “De enige reden om cardio te doen is voor je hart. Niet om af te vallen”
  PREMIUM

  Plussize sporten? Coach geeft tips: “De enige reden om cardio te doen is voor je hart. Niet om af te vallen”

  Een volle vrouw op de cover van een fitnessmagazine en sportmerken die uitpakken met plussize kleding: de fitnesswereld is langzaam maar zeker niet langer voorbehouden voor wie een maatje 36 heeft. Dat gelooft ook plussize sportcoach Leen Peeters — zij begon met trainen toen ze 140 kilo woog. Ze geeft concrete tips voor wie efficiënt wil sporten met een maatje meer en deelt een schema voor beginners. “Het idee dat je jezelf moet afbeulen op de loopband is enorm achterhaald.”
 1. Blote tepels, dickpics, kunstig naakt: op dit Vlaamse antwoord op Instagram mag het allemaal wél

  Blote tepels, dickpics, kunstig naakt: op dit Vlaamse antwoord op Instagram mag het allemaal wél

  Het Belgische onlineplatform Perzik viert lichamen in alle vormen en maten. Van artistiek naakt tot expliciete porno: op dit ongecensureerde en ongegeneerde sociale medium mag je het allemaal wél posten. Oprichter Astrid Lucy (33) vertelt waarom ze het platform in het leven riep, en hoe ze het veilig houdt. “Je kiest zelf wat je te zien krijgt: erotisch naakt? Of liever expliciete dickpics?”
 2. Steeds meer jongeren blijven langer maagd. "De focus op het perfecte lichaam speelt zeker een rol”

  Steeds meer jongeren blijven langer maagd. "De focus op het perfecte lichaam speelt zeker een rol”

  In ‘Thuis’ duiken personages Silke en Ilias voor de eerste keer samen in de koffer. De twee zijn (al) 18 jaar oud. De fictie ligt opnieuw dicht bij de werkelijkheid, want cijfers voor Vlaanderen tonen aan dat jongeren op steeds latere leeftijd ontmaagd worden. Een gezonde evolutie of een generatie van preutse pubers? We vroegen aan seksuoloog en psycholoog Michelle Hufkens. “De jeugd is meer bezig met wat ze willen, wanneer ze het willen én met wat goed voelt.”