Koppels die hetzelfde verdienen, maken minder ruzie over geld

unsplash
"Money money money, must be funny, in a rich man's world," zong de beroemde popgroep ABBA. Geld, het kan een waar pijnpunt zijn in relaties. Beginnende op de eerste date: wie betaalt de drankjes? Vanaf dan durft het wel eens van kwaad naar erger gaan. Want veel ruzies, die gaan nu eenmaal over geld. Onderzoek toont aan dat koppels die ongeveer hetzelfde verdienen het gemakkelijker zullen hebben wanneer het op die ruzies aankomt.

Koppels bij wie het loon rond dezelfde hoogte ligt, zullen het gemakkelijker hebben om langer samen te blijven dan koppels die een grotere ongelijkheid in loon hebben, zo toont een onderzoek aan. 

De studie, onder leiding van Patrick Ishizuka van Cornell University's Cornell Population Center, bekeek hoe financiën effect hebben op het huwelijk. Wat blijkt? Als partners die hetzelfde verdienden een meningsverschil hadden over geld, gingen ze op gelijke hoogte discussiëren, zonder dat iemand zich minderwaardig zou voelen omdat hij of zij minder verdient. 

Daarnaast bekeek de studie ook hoe geld een impact heeft op of we al dan niet trouwen in het algemeen. De wetenschappers ontdekten dat koppels steeds langer wachten om in het huwelijksbootje te stappen tot ze een echt feest met alles erop en eraan kunnen veroorloven.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Overveldt

    Laat ieder je loon op een persoonlijke rekening storten. En laat daarvan ieder de helft van de kosten betalen. Er zijn teveel grieten die te gemakkelijk aan den dop geraken en kan je voor alles opdraaien...

  • louis bouduin

    Dat zal wel zijn. Koppels die hetzelfde opleidingsniveau hebben waarschijnlijk ook. Over een open deur intrappen gesproken.

  • ronny cuypers

    Vreemd. Wij zijn nu 35 jaar getrouwd. En van in het begin was er één bankrekening waar alle inkomsten samenkomen. Het is totaal onbelangrijk waar die vandaan komen. wij zijn immers samen één.