Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Kiespijn, stress of darmproblemen? Je voeten beter verzorgen kan helpen. Experts: “Was ze níét met zeep”

Pijn aan je hoofd, rug of darmen? Artsen denken er zelden aan, maar je voeten kunnen de oplossing of oorzaak zijn, zeggen voetexperten. Twee van hen delen de beste massagetechniek en wat je nog moet weten voor gezonde stappers: hoe je eelt voorkomt, waarom je schoenmaat misschien fout is en hoe je koude of zweterige voeten verhelpt. “Het kan zelfs bij de genezing van een burn-out helpen.”

 1. Is het echt gezond en maakt naakt zijn een verschil? Concrete tips van de saunameester: “Blijf minstens zo lang zitten”
  PREMIUM

  Is het echt gezond en maakt naakt zijn een verschil? Concrete tips van de saunamees­ter: “Blijf minstens zo lang zitten”

  Hoe lang blijf je het best zitten in een sauna? Hoe belangrijk is het om af te koelen na het zweten? En móét het echt naakt? Saunameester Hortencia Hernandez deelt zijn ultieme tips en de aangewezen etiquette om het meest uit je sauna te halen, want transpireren kan je leren. “Sta niet meteen rechtop als je neerlag. Als je dit doet, verklein je het risico om flauw te vallen.”
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.