Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Kapper verklapt 5 meest voorkomende kapselfrustraties en wat je eraan kan doen: “Laat je niet vangen door dure keratineshampoos”

Je kapsel is een deel van je identiteit. Het is het eerste dat je opvalt in de spiegel én het eerste dat anderen zien. Kortom, een essentieel stukje dus in de puzzel van je persoonlijkheid, net zoals je make-up en kledingstijl. Maar wat als je innerlijke ik en je uiterlijke coupe op een andere golflengte blijken te zitten? Kapper Stijn Pellegrims verklapt de meest gehoorde uitspraken in zijn kappersstoel en vertelt precies wat je eraan kan doen. 

 1. Kleurrijk ‘out of office’-haar is een trend bij de kapper. “Het nadeel is dat je snel anders bekeken wordt”

  Kleurrijk ‘out of office’-haar is een trend bij de kapper. “Het nadeel is dat je snel anders bekeken wordt”

  De afgelopen maanden was haarverf hét populairste product. We durfden massaal te experimenteren met een coupe ‘out of office’, want er was toch geen kat die het zag. Blijkbaar hebben we de smaak te pakken, want nu we langzaam weer naar kantoor gaan, willen we deze gewaagde en kleurrijke look niet opgeven. Al merkt Sofie, die haar haren graag in alle kleuren van de regenboog verft, dat de trend nog niet helemaal geaccepteerd wordt.
 2. Back to work! Beautyredactrice Sophie stelt de ideale dagelijkse beauty-routine voor (die minder dan 10 minuten in beslag neemt)

  Back to work! Beautyre­dac­tri­ce Sophie stelt de ideale dagelijkse beau­ty-routine voor (die minder dan 10 minuten in beslag neemt)

  Stonden we begin 2020 nog zonder morren een halfuur in de badkamer, dan is de balans na meer dan een jaar thuiswerken volledig in de andere richting doorgeslagen. Zestig procent van de vrouwen ging resoluut voor minder make-up. Maar wat nu we weer stilaan naar kantoor kunnen? Niemand die zin heeft om nog lang voor de spiegel te staan. En goed nieuws: dat hoeft ook niet, want beautyredactrice Sophie zocht én vond een routine die minder dan 10 minuutjes in beslag neemt. Hallo, snoozeknop!
 3. Waarom laten zoveel vrouwen hun haar knippen na een break-up? Een filosofe en kapper over de psychologie van onze lange lokken
  PREMIUM

  Waarom laten zoveel vrouwen hun haar knippen na een break-up? Een filosofe en kapper over de psycholo­gie van onze lange lokken

  Long hair, don’t care, zo luidt de Engelse zegswijze. Alleen, de ervaring leert ons het tegendeel. Denk maar aan de verhalen over Samson of Rapunzel. Griet Vandermassen, filosoof en auteur van ‘Dames voor Darwin: Over feminisme en evolutietheorie’ legt haarfijn uit waar onze fascinatie met lange lokken vandaan komt. Stijn Pellegrims, kapper en uitbater van salon Mo’na, vertelt waarop we moeten letten in de kappersstoel en tipt enkele korte coupes voor wie klaar is voor iets nieuws.
 4. Voor wie nooit kan kiezen: dit makkelijke Italiaanse aperitiefhapje is een kruising tussen pasta en pizza

  Voor wie nooit kan kiezen: dit makkelijke Italiaanse aperitief­hap­je is een kruising tussen pasta en pizza

  Wie op zoek is naar inspiratie in de keuken, is bij TikTok aan het juiste adres. Dit poepsimpele, overheerlijke receptje ging viraal dankzij de populaire app: de hashtag 'pastastick’ is er al 9.5 miljoen keer bekeken. Begrijpelijk, want video’s van de lekkernij doen ons instant watertanden. Het gaat om een combinatie van pizza en pasta, maar dan op een stokje. Ideaal als tussendoortje, aperitiefhapje of tapasgerecht! Wij tonen je hoe je het maakt.