Jennifer Lawrence als Bella in Twilight & andere rollen die bijna naar iemand anders waren gegaan

getty/screenshot Twilight
Bij al deze iconische rollen in films is het bijna onmogelijk om je iemand anders als de hoofdrol in te beelden, maar toch scheelde het geen haar of een andere acteur of actrice was met de rol gaan lopen. Van deze mogelijke combinaties schrokken wij het meest!

1. Christina Applegate als Elle Woods in Legally Blonde

Christina Applegate & Reese Whiterspoon.
photonews/legallyblonde Christina Applegate & Reese Whiterspoon.

Niemand die beter het domme blondje speelt dat rechten gaat studeren aan Harvard dan Reese Witherspoon. Toch vroeg de regisseur van dienst eerst actrice Christina Applegate voor de rol. Omdat die net daarvoor nog een soortgelijke rol had gespeeld, bedankte ze vriendelijk. Gelukkig maar.

2. Will Smith als Neo in The Matrix

Will Smith & Keanu Reeves.
photonews/thematrix Will Smith & Keanu Reeves.

We gaan heel eerlijk zijn, maar Will Smith als Neo in The Matrix kunnen we ons maar moeilijk inbeelden. Misschien omdat acteur Keanu Reeves op geen enkele manier uiterlijk overeenkomt met Will? De acteur zelf vertelde onlangs nog aan The Wired dat hij er geen spijt van heeft de rol af te wijzen toentertijd, simpelweg omdat hij zichzelf nog niet klaar achtte voor zo'n grote rol.

3. Jennifer Lawrence als Bella Swan in Twilight

jennifer Lawrence, Kristen Stewart en Robert Pattinson.
getty/screenshot Twilight jennifer Lawrence, Kristen Stewart en Robert Pattinson.

Het is bijna ondenkbaar dat iemand anders dan Kristen Stewart het lief van de zo geliefde Edward Cullen oftewel Robert Pattinson zou spelen. Toch solliciteerde ook Jennifer Lawrence voor de rol, en maakte ze naar eigen zeggen nog eens veel kans ook.

4. Molly Ringwald als Vivian Ward in Pretty Woman

Molly Ringwald, Richard Gere en Julia Roberts.
photonews/screenshot Pretty Woman Molly Ringwald, Richard Gere en Julia Roberts.

De rol van het hoertje Vivian Ward in Pretty Woman zorgde voor de grote internationale doorbraak van Julia Roberts, al scheelde het geen haar of actrice Molly Ringwald was met de rol gaan lopen. Later zei ze zelf dat ze blij is dat de rol werd vertolkt door Roberts, omdat die de film écht maakt.

5. Pamela Anderson als Dana Scully in The X-Files

Pamela Anderson en Gillian Anderson.
photonews/screenshot The X-Files Pamela Anderson en Gillian Anderson.

Baywatch-actrice Pamela Anderson lijkt in niets op Gillian Anderson die de rol van Dana Scully in The X-Files op zich nam, maar de regisseurs hadden dan ook eerst andere plannen voor het karakter van Scully. Ze wilden een rondborstige blonde vrouw die ietwat dommig zou kunnen overkomen, en in dat plaatje past Anderson natuurlijk helemaal.