Aydoo/Christophe De Muynck
Volledig scherm
© Aydoo/Christophe De Muynck

Je tript er niet van, maar voelt wél andere effecten: Belgische start-up levert psychedelische truffels aan huis

Al gehoord van microdosing? Het innemen van een zeer lage dosis psychedelische truffels, met als doel je gemoed, focus en creativiteit te verbeteren, zit in de lift. De Gentse ondernemers Lorenzo Bown en Nicolas Roegiers van de start-up Aydoo doen daar nog een schepje bovenop: ze lanceren thuispakketten en coaching om de Belg veilig te laten microdosen.

 1. Psychedelische truffels als medicijn tegen depressie: wat zijn dat en hoe werkt het?
  PREMIUM

  Psychedeli­sche truffels als medicijn tegen depressie: wat zijn dat en hoe werkt het?

  Selah Sue (32) gebruikte 14 jaar antidepressiva. In de luwte van de coronaperiode bouwde de muzikante die af om een alternatieve therapie tegen depressie uit te proberen: ze wisselt nu kleine en grotere dosissen psychedelische truffels af. Wat zijn dat? Helpen ze echt tegen depressie? En zijn ze gevaarlijk? De laatste stand van de wetenschap, volgens psychiater Mathieu Seynaeve die er in Londen grootschalig onderzoek naar voert.
 2. Marnix en Myriam eten elke dag een beetje magische truffels voor minder stress. “Jaren niet meer zo goed geslapen”
  PREMIUM

  Marnix en Myriam eten elke dag een beetje magische truffels voor minder stress. “Jaren niet meer zo goed geslapen”

  Elke dag een klein beetje magische truffels eten om je mentaal beter te voelen: microdosing heet dat. Zangeres Selah Sue doet het, maar ook steeds meer andere Belgen. Marnix* (32) en Myriam* (27) getuigen. “De eerste dag al voelde ik me veel minder geremd op het werk. Ik durfde dingen te doen waar ik anders eerst over zou stressen.” Toxicoloog Jan Tytgat en onderzoekster Josi Marschall lichten toe of microdosing wel echt werkt, en of het niet gevaarlijk is.