Je kunt nu zelf checken of de batterij van je iPhone in slechte staat is

Foto door rawpixel via Unsplash
IPhones zijn peperduur, dus kopen steeds meer mensen een tweedehands of refurbished toestel. Dankzij de nieuwste iOS-update kun je nu ook zelf controleren in welke staat de batterij is van de smartphone. Weet je meteen of het een goede koop is en of je eigen iPhone eigenlijk wel aan vervanging toe is of niet.

Belangrijk is wel dat je tenminste iOS 10.201 op je telefoon hebt geïnstalleerd, anders werkt de functie niet. Daarna volg je een heel makkelijk stappenplan:

1. Ga naar instellingen

2. Klik vervolgens door op batterij

3. Ga dan naar batterijconditie

Daar krijg je te zien wat de maximumcapaciteit is van je batterij. Daarmee wordt uitgedrukt wat de batterijcapaciteit is in vergelijking met toen de batterij nieuw was. Een lagere capaciteit wil zeggen dat je de batterij sneller opnieuw moet opladen. 

Timon Van Mechelen2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Maes

    Geen last van...batterij van iphone 6+ na 3,5j nog steeds op 92%

  • Jan Van Windekens

    Onbegrijpelijk dat er mensen zijn die nog veel betalen voor een aftandse iPhone terwijl ze een betere gloednieuwe Android kunnen kopen. Maar ja, daar staat geen 'appeltje' op...