De Vrijdagmarkt in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
De Vrijdagmarkt in Gent. © Thomas Nolf

“Je denkt dan al snel: wat ben ik toch een saaie mens”: lijden we straks allemaal aan post-corona-FOMO?

Het voorbije anderhalf jaar viel er weinig te missen. Maar nu horeca, bioscopen en theaters opnieuw open zijn, mogen we weer uit ons kot. En komt ook de FOMO, de fear of missing out of angst om iets te missen, in alle hevigheid terug. “Dit wordt nog een hele uitdaging”, klinkt het in De Morgen.

4 reacties

 • Juliette Francois

  2 dagen geleden
  Ik wil gewoon terug het oude normaal. Mijn vrijheid en nooit meer mondmaskerplicht!
 • Fanny Konings

  3 dagen geleden
  Teveel is teveel ik wil geen vreemde aanrakingen
 • piet devlieger

  4 dagen geleden
  Ik heb er geen probleem mee. Covid is erg geweest voor heel veel mensen maar voor mij waren het gouden tijden : geen vergaderingen of familiebijeenkomsten waar je liever niet naartoe gaat, geen trouwfeesten of begrafenissen waar je niet onderuit komt, geen bezoekers thuis of op bezoek gaan, je kan iedereen ontwijken, je kan alleen in de lift, minder volk op de baan, geen zatte lallende en roepende studenten midden de nacht en noem maar op. Behalve die ziekte mag het van mij zo blijven duren.
 • Annie Broeckx

  5 dagen geleden
  Langs hoeveel kanalen wordt tegenwoordig de mens bestookt met vragen en raadgevingen .Het lijkt erop dat niemand nog een ruggengraat heeft om zichzelf in te schatten.
 1. Ibe Rossel (22) wil klassieke literatuur weer hip maken. 
“Jane Austen leert je flirten”

  Ibe Rossel (22) wil klassieke literatuur weer hip maken. “Jane Austen leert je flirten”

  Nog maar net 22 is ze, Ibe Rossel. Sinds haar tiende blogt ze, nu rondt ze haar studies literatuur af met een boekdeal. Een kind van Generation Z dat een boek publiceert? Jawel. En dan nog eentje dat klassieke literatuur weer hip wil maken. Met ‘Shakespeare kent me beter dan mijn lief’ bewijst Ibe dat die oude verhalen perfect hun plaats hebben in het nu. Robinson Crusoe leert je dat seks op de eerste date een no-go is, Jane Austen leert je flirten. “Jongeren lezen niet meer? Bij elke jongen die ik date, stijgt literatuur meteen op z’n prioriteitenlijstje.”