Pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© Pexels

Januari is ‘scheidingsmaand’: experts leggen uit hoe je een huwelijk gezond eindigt. “Er is een rode draad”

Januari is een drukke maand voor advocaten. Veel koppels beslissen dan om uit elkaar te gaan. Maar een scheiding hoeft geen bittere strijd te zijn. Relatietherapeut Wim Slabbinck en advocate Claudia Van de Velde leggen uit hoe je van een breuk een ‘happy end’ maakt. Ook als er kinderen betrokken zijn. “Zorg dat het zakelijke geregeld is voor je de kinderen inlicht.”

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Wie krijgt Fifi? Ex-koppels kiezen vaker voor co-ouderschap over hun huisdieren. “Wij wilden onze twee honden niet uit elkaar halen”
  PREMIUM

  Wie krijgt Fifi? Ex-kop­pels kiezen vaker voor co-ouderschap over hun huisdieren. “Wij wilden onze twee honden niet uit elkaar halen”

  In het Verenigd Koninkrijk en Amerika zijn pet-nups in opmars: afspraken over huisdieren worden steeds vaker opgenomen in het huwelijkscontract. In ons land is dat moeilijker, maar ook hier zijn huisdieren een belangrijk discussiepunt bij relatiebreuken. De Vlaamse schlagerzanger Christoff en zijn ex Ritchie kozen onlangs voor co-ouderschap over hun geliefde viervoeters. En ze zijn niet alleen: ook Chris en Sonja troffen die regeling voor hun Tibetaanse terriërs Imchi en Yuna. Een echtscheidingsadvocate en hondenpsycholoog nemen de trend onder de loep.
 1. ‘Silver splitting' in opmars: “Zestigers scheiden steeds vaker omdat ze zich spiegelen aan jongere generatie”. Relatietherapeut Rika Ponnet legt uit
  PREMIUM

  ‘Silver split­ting' in opmars: “Zestigers scheiden steeds vaker omdat ze zich spiegelen aan jongere generatie”. Relatiethe­ra­peut Rika Ponnet legt uit

  Bill (65) en Melinda Gates (56) gaan scheiden na een huwelijk van 27 jaar. Ook in ons land zien we dat steeds meer oudere koppels beslissen er de brui aan te geven, een fenomeen dat men ook wel ‘silver splitting’ noemt. Relatie-expert Rika Ponnet geeft verklaringen voor de toenemende cijfers: “De tijd dat mensen zich op hun zestigste neerleggen bij hun leven en hun huwelijk uitzitten, is voorbij.”
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.