Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Is het echt gezond en maakt naakt zijn een verschil? Concrete tips van de saunameester: “Blijf minstens zo lang zitten”

Hoe lang blijf je het best zitten in een sauna? Hoe belangrijk is het om af te koelen na het zweten? En móét het echt naakt? Saunameester Hortencia Hernandez deelt zijn ultieme tips en de aangewezen etiquette om het meest uit je sauna te halen, want transpireren kan je leren. “Sta niet meteen rechtop als je neerlag. Als je dit doet, verklein je het risico om flauw te vallen.”

 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 1. Nooit honger in de ochtend? Voedingscoach: “Dat is geen positieve zaak”

  Nooit honger in de ochtend? Voedings­coach: “Dat is geen positieve zaak”

  Je hebt deluxe ontbijters en je hebt zij die tot de middag met een tas zwarte koffie verzadigd zijn. Dat laatste is een probleem, zegt voedings- en wellnesscoach Marisa Hope. Ze ziet het als een signaal dat je lichaam het moeilijk heeft: je hebt te veel stress. Kan, zegt diëtiste Celien Rombouts. Maar er is veel meer. Ze legt uit of we in de ochtend wel of niet moeten ontbijten en hoe je die stress aanpakt.