Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Is een gebrek aan vitamine K een oorzaak van ernstige Covid-19-symptomen? Huisarts legt het belang van de vitamine uit

Vitamine K is dan wel minder bekend, maar daarom niet minder belangrijk. Nederlandse artsen stelden immers vast dat lage vitamine K-waarden in verband zouden kunnen staan met ernstige Covid-19-symptomen. Het deed de verkoop van supplementen pieken. Maar is lage vitamine K een oorzaak van Covid-19-symptomen, of een gevolg? Professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB) licht toe. “Extra vitamine K innemen is ook niet zonder gevaar.”

 1. "Voedingssupplementen of extra vitaminen zijn overbodig": immunoloog legt uit hoe je je afweer wél kan boosten
  PREMIUM

  "Voedings­sup­ple­men­ten of extra vitaminen zijn overbodig": immunoloog legt uit hoe je je afweer wél kan boosten

  Vitaminesupplementen, knoflookextract of paddenstoelenpoeder: deze herfst wenden nog meer mensen dan anders zich tot natuurlijke middeltjes om hun immuniteit te ‘boosten’. Prima om verkoudheden, griep én het coronavirus het hoofd te bieden, zou je denken. Of toch niet het beste medisch advies? Wij vroegen het aan Bart Lambrecht, immunoloog en longarts in het UZ Gent.
 2. Lesley-Ann Poppe lanceert vegan collectie valse wimpers en wimperlijm
  1

  Lesley-Ann Poppe lanceert vegan collectie valse wimpers en wimperlijm

  Het assortiment van Lesley-Ann Poppe haar cosmeticamerk breidt uit met een vegan collectie valse wimpers van 100 procent menselijk haar. Daarnaast kan je er ook wimperlijm op basis van natuurlijke ingrediënten terugvinden. Hiermee zet de Belgische onderneemster een nieuwe stap naar een duurzamere collectie. Zo wil Lesley-Ann Poppe aantonen dat ecologische beautyproducten van topkwaliteit ook budgettoppers kunnen zijn.