“De drempel om tot bij een proctoloog te gaan moet verlaagd worden. Heel veel patiënten die ik zie, lopen al maanden of zelfs jaren rond met hun klachten", zegt Dr. Bart Van Geluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
“De drempel om tot bij een proctoloog te gaan moet verlaagd worden. Heel veel patiënten die ik zie, lopen al maanden of zelfs jaren rond met hun klachten", zegt Dr. Bart Van Geluwe. © Tim Coppens

Is de anus het gat in onze kennis? Dokter Bart Van Geluwe over aambeien en andere anale taboes

We hebben er allemaal een. En toch is er geen enkel lichaamsdeel waar we zo geheimzinnig over doen én zo weinig over weten. Darmchirurg Bart Van Geluwe vindt dat het dringend tijd is voor wat openheid over ... de anus. “Ik hoop dat het over tien jaar net zo normaal wordt als zeggen dat je naar de tandarts gaat: ‘Ik heb wat anale jeuk, ik moet naar de proctoloog’.”

  1. Hun liefde voor motoren brengt Yasha en Angie samen: “Als mijn toekomst niet met haar is, dan met niemand”
    PREMIUM

    Hun liefde voor motoren brengt Yasha en Angie samen: “Als mijn toekomst niet met haar is, dan met niemand”

    Wanneer Angie valt met haar motor, gaat ze om een bus kettingvet waar Yasha werkt. Aantrekking tussen de twee motorliefhebbers is er meteen. “Ik vond Yasha een streling voor het oog, ook al toen ik nog in een relatie zat. Hem terugzien liet me sprakeloos achter, van zijn glimlach kreeg ik het warm.” Tijdens hun eerste date, een wandeling, neemt Yasha allesbehalve gas terug. “Toen hij het woord soulmate liet vallen, beschreef hij het gevoel dat ik maar niet kon beschrijven.”