rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

INTERVIEW. Evi Hanssen openhartig over haar mama met kanker. “Niets geeft weg dat ze dicht bij de dood staat”

“De dood is voor ons geen taboe.” Evi Hanssens (43) mama, Arlette (75), heeft borstkanker en zal nooit meer genezen. Ze leeft met een deadline, maar hoe ga je daarmee om, vanaf de zijlijn? Hoe zorg je dat de dood niet als een zwaard van Damocles boven je laatste momenten samen hangt? Evi vertelt openhartig hoe zij een manier vond om de kanker van haar mama recht in de ogen te kijken. “Misschien denkt iemand nu: ‘Ah, zo kan ik het dus ook bekijken.’”

 1. Evi Hanssen drinkt al twee jaar geen alcohol meer: “Ik dans nog steeds op tafel. Alleen val ik er nu niet meer af”
  PREMIUM
  Showbizz

  Evi Hanssen drinkt al twee jaar geen alcohol meer: “Ik dans nog steeds op tafel. Alleen val ik er nu niet meer af”

  Een drankprobleem had ze niet, maar toch vond Evi Hanssen (43) dat dat glaasje wijn te veel vervlochten was geraakt met haar leven. Ze besloot daarom de drank te bannen en schreef in haar boek ‘Sinds ik niet meer drink’ neer wat de impact daarvan was, ook op haar liefdesleven. “Kurts eerste reactie was: als je stopt met drinken, maak ik het uit. Om te lachen, maar hij heeft het toch maar mooi gezegd...”
 2. Arlette, de mama van Evi Hanssen, is ongeneeslijk ziek: “Elk moment samen is een feestje, maar ook een stukje afscheid nemen”
  PREMIUM
  BV

  Arlette, de mama van Evi Hanssen, is ongenees­lijk ziek: “Elk moment samen is een feestje, maar ook een stukje afscheid nemen”

  Vorig jaar kreeg Evi Hanssen (43) te horen dat haar mama ongeneeslijk ziek is. Arlette (75) heeft borstkanker met uitzaaiingen in de lever en botten. Een hard verdict, maar ook eentje waar ze intussen allebei vrede mee hebben genomen. “Ik zit in een bevoorrechte positie bij de grote afscheidsstoet van mijn mama”, zegt de presentatrice in ‘Story’. “Dat is intens, maar ook een heel groot cadeau.” Wat volgt is een nuchter en eerlijk dubbelgesprek over dood en leven, en de soms dunne grens daartussen. “Ik ben niet bang om te sterven.”
 3. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).