Jurk en sjaal: Delphine de Saxe-Cobourg Wearable Art Collection
Hoed: Cornelia customized door Huis Baeyens, met sjaal: Delphine de Saxe-Cobourg Wearable Art Collection
Handschoenen: door huis Baeyens gemaakt uit Delphine de Saxe-Cobourg Wearable Art Collection
Volledig scherm
PREMIUM
Jurk en sjaal: Delphine de Saxe-Cobourg Wearable Art Collection Hoed: Cornelia customized door Huis Baeyens, met sjaal: Delphine de Saxe-Cobourg Wearable Art Collection Handschoenen: door huis Baeyens gemaakt uit Delphine de Saxe-Cobourg Wearable Art Collection © Dirk Alexander

INTERVIEW. Delphine, onze rock-’n-rollprinses: “Mijn kinderen zullen nooit snobs zijn. My goodness, no”

Al twee jaar gaat ze als Hare Koninklijke Hoogheid Delphine van Saksen-Coburg, prinses van België door het leven. Maar de kunstenares zelf is geen (verf)spat veranderd, toont ze met haar nieuwe kledingcollectie ‘Wearable Art’. Ze praat met ons over haar kunst, haar gezin en haar nieuwe familie, en hoe ze de rebel in zichzelf in leven houdt nu ze royalty is. “Mensen dénken dat je als prins of prinses wereldvreemd en onsympathiek bent. Maar dat is absoluut niet zo.”

 1. EXCLUSIEF INTERVIEW. Coralie Barbier, de vrouw én styliste van Stromae: “We zijn al zo lang samen. Wat afstand houdt het spannend”
  PREMIUM

  EXCLUSIEF INTERVIEW. Coralie Barbier, de vrouw én styliste van Stromae: “We zijn al zo lang samen. Wat afstand houdt het spannend”

  Coralie Barbier (37) staat al tien jaar aan de zij van Paul Van Haver, in goede en slechte tijden. Maar ze is méér dan mevrouw Stromae: ze is ook zijn styliste, creatief directeur van hun label en ontwerpt met hem een kledinglijn. Plus, ze is de moeder van hun zoontje, een taak die haar naar eigen zeggen feministischer maakte. Het gezin stelt het goed, vertelt ze ons, na een paar moeilijke jaren. “Natuurlijk ben ik altijd een beetje bang dat het Paul weer te veel zou worden.”
 2. 6 liefdestips van beroemde relatietherapeute Esther Perel, geridderd door ons land: “Zorgzaam zijn is een sekskiller”

  6 liefdes­tips van beroemde relatiethe­ra­peu­te Esther Perel, geridderd door ons land: “Zorgzaam zijn is een sekskiller”

  Relatietherapeute Esther Perel (64) woont en werkt al dertig jaar in New York, maar de iconische ‘liefdesdokter’ heeft haar roots in óns land. Om haar te eren, benoemde premier De Croo haar dit weekend tot ridder in de Kroonorde. Nochtans heeft de therapeute weleens controversiële opinies. Dit zijn zes nieuwe inzichten van haar over moderne liefde. “Val je altijd op de bad boy? Dat is een typisch voorbeeld van verborgen vrouwelijk narcisme.”
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.