Adil El Arbi en Loubna Khalkhali.
Volledig scherm
PREMIUM
Adil El Arbi en Loubna Khalkhali. © Dirk alexander

INTERVIEW. Adil El Arbi en Loubna Khalkhali: “Will Smith bleef speciaal voor het hoogtepunt van ons trouwfeest”

“Wij zijn meant to be.” Als het perfecte potje en dekseltje bestaan, dan zijn het Adil El Arbi (34) en Loubna Khalkhali (31) wel. De succesvolle regisseur en de intelligente VRT-journaliste stapten deze zomer in het huwelijksbootje in Marokko. “Iedereen zei vroeger altijd: ‘Allee, Loubna, zet het uit je hoofd dat je iemand zal vinden die ook toevallig van Tanger is. Ben je zot? Dat bestaat niet.’” Twee geliefden met evenveel professionele ambitie als strakke humor. “Het komt niet zo vaak voor in Vlaanderen: twee ambitieuze Belgen met Marokkaanse roots in de media.” Een eerlijk gesprek over hun carrières, hun droomhuwelijk met Will Smith, de vrouwen die hen inspireren en de Islam.

 1. Adil en Bilall willen met 'Rebel' hun verdriet wegspoelen: “Toen het nieuws over 'Batgirl' kwam, ben ik met Will Smith gaan praten”
  PREMIUM
  Film

  Adil en Bilall willen met 'Rebel' hun verdriet wegspoelen: “Toen het nieuws over 'Batgirl' kwam, ben ik met Will Smith gaan praten”

  Hoe hard het verdriet om ‘Batgirl’ nasnijdt, nog dieper kerft hun nieuwste ‘Rebel’ onder uw vel. Een meesterlijk antwoord op hoe Adil & Bilall de terreuraanslagen door IS beleefden. “Heel de moslimgemeenschap stond in een slecht daglicht, terwijl wij daar níks mee te maken hadden.” ‘Rebel’ is hun persoonlijkste film ooit, en mocht zelfs al Amerikaanse felicitaties ontvangen. “Onze Hollywooddroom is allesbehalve kapot, we gaan gewoon iets meer waakzaam zijn.”
 2. Hikingvakanties zijn populairder dan ooit: dit zijn de 5 mooiste meerdaagse trails door Europa

  Hikingva­kan­ties zijn populair­der dan ooit: dit zijn de 5 mooiste meerdaagse trails door Europa

  In 2023 zijn actieve vakanties populairder dan ooit. Zoals de meerdaagse trail: gewapend met niets dan een rugzak, blarenpleisters en heel veel goesting de wilde natuur ontdekken. We tonen je de fraaiste tochten in Europa. Redactrice Sophie testte er alvast eentje uit in IJsland. “Wanneer ik me na een slechte nacht in de berghut naar de gemeenschappelijke wasplaats begeef, slaan de regen en ijzige wind me in het gezicht. Dat belooft.”
 3. “Bij het graf van mijn grootouders kreeg ik plots dat telefoontje”: Adil en Bilall over het moment dat ze hoorden dat ‘Batgirl' geschrapt werd
  Film

  “Bij het graf van mijn grootou­ders kreeg ik plots dat telefoon­tje”: Adil en Bilall over het moment dat ze hoorden dat ‘Batgirl' geschrapt werd

  Het kwam eerder deze maand als een donderslag bij heldere hemel: filmstudio Warner Bros had besloten om de nog onafgewerkte superheldenfilm ‘Batgirl’ niet uit te brengen. Een complete verrassing, ook voor de twee regisseurs: Adil El Arbi en Bilall Fallah. Op sociale media vertellen ze nu waar ze waren toen ze het nieuws hoorden, hoe ze daarop reageerden en wat fans kunnen doen om hen te steunen. “Zien dat die film weg was en dat we geen toegang meer hadden tot de beelden of het zelf ook niet meer opnieuw konden zien ... Dat was behoorlijk hard.”