Voorbeeld van het selectiemenu voor de drie opties.
Volledig scherm
Voorbeeld van het selectiemenu voor de drie opties. © Meta

Instagram lanceert nieuwe tijdlijn die een populaire ergernis verhelpt

Fervente Instagrammers hebben het misschien al gemerkt: vandaag lanceert de populaire foto-app twee nieuwe manieren om je tijdlijn weer te geven. En die beantwoorden de smeekbedes van heel wat gebruikers.

 1. DE KLASFOTO. Actrice Charlotte Anne Bongaerts was een ondeugende puber. “Mijn brommer gaf me zoveel vrijheid”

  DE KLASFOTO. Actrice Charlotte Anne Bongaerts was een ondeugende puber. “Mijn brommer gaf me zoveel vrijheid”

  Actrice Charlotte Anne Bongaerts (33) is te zien in de Streamz-serie ‘Dansaertvlamingen’. Maar zelf vertoeft ze al sinds ze kind is vaker in het buitenland. Midden in haar puberteit belandde ze plots toch in het Sint-Michielscollege in Brasschaat. Moeilijk voor zo’n onstuimige levensgenieter, vertelt Charlotte in onze reeks waarin BV’s oude klasfoto's delen. “Soms dronk ik te veel en kroop ik tóch op mijn brommer.”
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Hoe klaag ik minder? Is het besmettelijk en wanneer vinden anderen me een zaag? Prof leert ons alles over gezeur

  Hoe klaag ik minder? Is het besmette­lijk en wanneer vinden anderen me een zaag? Prof leert ons alles over gezeur

  Je collega doet het over het werk, je partner over rondslingerende sokken en je moeder over hoe weinig je haar bezoekt: zeuren. Zijn er dan geen positivo’s? Is klagen (on)gezond en slecht voor de groepssfeer? Volgens professor Elfi Baillien, gespecialiseerd in groepsdynamieken, valt er heel wat te vertellen over het mechanisme van klagen en zagen. Ze beantwoordt 7 prangende vragen. “Jouw geklaag kan een bron van stress zijn voor anderen.”
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Lotte Vanwezemael gefrustreerd nadat klacht tegen 50 mannen geseponeerd wordt: “Nu weet ik wat zoveel slachtoffers voelen”
  BV

  Lotte Vanweze­mael gefrus­treerd nadat klacht tegen 50 mannen gesepo­neerd wordt: “Nu weet ik wat zoveel slachtof­fers voelen”

  Lotte Vanwezemael (29) diende twee jaar geleden een klacht in bij de politie nadat ze slachtoffer werd van seksueel overschrijdend gedrag. Dat maakte de seksuologe destijds zelf bekend via haar sociale media. Op dinsdag liet Vanwezemael weten dat de klacht geseponeerd werd wegens onvoldoende bewijs. “Blijkbaar waren de berichten en foto’s van 50 profielen niet genoeg.”