Sabine Hagedoren
Volledig scherm
PREMIUM
Sabine Hagedoren © Guy Kokken

"Ik ben opnieuw gelukkig in de liefde": Weervrouw Sabine Hagedoren verloor haar man, maar kijkt positief naar het leven

Regen, koude of een stevige rukwind? Het heeft geen enkel effect op het humeur van de goedlachse weervrouw Sabine Hagedoren. Zij doorstond met haar gezin een loodzware storm: Jurgen, haar echtgenoot en papa van haar twee kinderen, overleed in 2016 na een slepende ziekte. Ondanks het gemis ziet ze het leven door een zonnige bril. “Ik zie steeds meer van Jurgen terug in de kinderen. Dat zijn telkens kleine gniffelmomentjes voor me.” 

 1. Rani De Coninck is bewust een positivo sinds het verlies van haar zus. “Ik draaide de knop om: vanaf nu ga ik leven voor twee”
  PREMIUM

  Rani De Coninck is bewust een positivo sinds het verlies van haar zus. “Ik draaide de knop om: vanaf nu ga ik leven voor twee”

  Op Joe presenteert ze met zoveel enthousiasme dat zelfs de meest norse radioluisteraar spontaan zal glimlachen. ‘There is always a reason to smile’ is haar mantra. Rani De Coninck (51) – haar voornaam staat gelijk aan ‘lach’, zegt ze zelf – dankt haar overdosis positiviteit aan een tragische gebeurtenis: het veel te vroege overlijden van haar zus. “Tegen wie dan ook hierboven zei ik: ‘Ge hebt een gigantische fout gemaakt. Maak ze goed. Breng haar terug en neem míj.’”
 2. Woke-literatuur wint aan populariteit: “Iederéén moet zich kunnen herkennen in boeken”

  Wo­ke-literatuur wint aan populari­teit: “Iederéén moet zich kunnen herkennen in boeken”

  Dat de maatschappij inclusiever wil worden, laat zich ook voelen in de literatuur. De woke-beweging is al een paar jaar in opmars en weet steeds meer harten te veroveren. Hoofdpersonages uit (jeugd)boeken worden diverser, en dat is maar goed ook. “Het is belangrijk dat mensen uit minderheidsgroepen inzien dat zij ook de held van een verhaal kunnen zijn, in plaats van de sassy gay sidekick of de persoon in de rolstoel bedoeld om het hoofdpersonage te inspireren.”
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. “De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers

  “De zee is onze achtertuin.” 3 topgerech­ten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBro­thers

  Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau.