Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Houdt je kat stress of zelfs een depressie over aan de pandemie? Dierendokter: “Ik zag meer katten met kwaaltjes zonder duidelijke oorzaak”

Wie tijdens de lockdown het geluk had om thuis te zitten met een harige vriend, zal zich wellicht minder eenzaam hebben gevoeld. Maar dat geldt lang niet voor alle huisdieren. Voor katten wiens baasje plots de hele dag in de buurt bleef, kunnen de voorbije maanden stresserender geweest zijn dan je denkt. Dierendokter Joshua Dutré legt uit waarom, en hoe je je geliefde viervoeter kan helpen. “Een kat is een gewoontedier.”

 1. Voorproefje van NINA met Eén-reporter Karine Claassen en echtgenoot Wouter: “We willen dat ons zoontje opgroeit zonder complexen”

  Voorproef­je van NINA met Eén-reporter Karine Claassen en echtgenoot Wouter: “We willen dat ons zoontje opgroeit zonder complexen”

  Reporter Karine Claassen laat met ‘Het Leven in Kleur’ een nieuwe tv-telg op de wereld los. En nog méér goed nieuws: zij en haar man Wouter Heymans verwelkomden een zoontje. Samen gunnen ze ons een (h)eerlijke blik op hun gezinsleven in kleur. “Wij willen dat Otis Mumba opgroeit zonder complexen over zijn huidskleur of donkere krulletjes.”
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. Vindt je kat het leuk om je te storen tijdens videocalls? Kattengedragstherapeut: “Dat is pure liefde”
  PREMIUM

  Vindt je kat het leuk om je te storen tijdens videocalls? Kattenge­drags­the­ra­peut: “Dat is pure liefde”

  Sinds corona hebben velen van ons er een nieuwe collega bij. Eentje die het leuk vindt om je videocalls te verstoren door languit op je toetsenbord te gaan liggen, of door z’n staart onder je neus te duwen. Waarom doen katten dat toch? We vroegen het aan dierenarts Joshua Dutré en auteur en kattengedragstherapeut Anneleen Bru. “Wie het ritme van zijn huisdier volgt, verkrijgt veel sneller leuk gedrag.”